Kassai a bírói fizetésekről: “Mindannyian szeretnénk több pénzt kapni”

Kassai Viktor
Kassai a "A VAR figyel" téged felirattal ellátott pulóverben - forrás: csakfoci.hu Forrás: csakfoci.hu - Kassai a "A VAR figyel" téged felirattal ellátott pulóverben.

Kassai Viktor, az orosz játékvezető ibizottság új vezetőjeként magasabb fizetést szeretne elérni az orosz bírók számára. Hozzátette, szerinte nem egészséges, ha minden nap tartanák a kapcsolatot a média képviselőivel.

Január 9-én hivatalosan is megkezdte a munkáját az orosz játékvezetői bizottság új vezetőjeként Kassai Viktor, aki a napokban a törökországi Antalyában tartott sajtótájékoztatót. A 44 éves magyar exbíró a sajtóeseményen többek között beszélt arról, nagyobb fizetést akar kicsikarni az orosz játékvezetőknek, és hogyan szeretné tartani a kapcsolatot a médiával.

– Meg akarjuk mutatni, hogy készen állunk a videóbíró megvalósítására, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét felhívjuk a figyelmet a VAR-projektre, ami nagyon fontos az Orosz Labdarúgó Szövetség számára. Leonid Kaloshin nagyon komoly előkészítő munkát végzett. Emlékeztetnék mindenkit, hogy a VAR-t a bajnokság 20. fordulójában fogják használni – kezdte Kassai arra a kérdésre válaszolva, mit jelent a pulóverén látható a “VAR figyel téged” felirat, majd rátért a bíró fizetésekre.

– Természetesen mindannyian szeretnénk több pénzt kapni. Ugyan véleményem szerint a bírók fizetés elegendő, de erről a témáról már a játékvezetői bizottsággal is beszélgettünk, megpróbálunk megfelelő megoldást találni arra, hogy a helyzet javuljon – jelentette ki, és elmondta a véleményét média képviselőivel való kapcsolattartásról.

– Nem zárjuk be a kapukat az újságírók előtt, de nem fogunk minden nap kommunikálni a médiával. Egy megfelelő rendszert szeretnénk kialakítani. Olykor nincs értelme annak, ha napi kapcsolatban vagyunk. Inkább szóljon ez a minőségről, ne pedig a mennyiségről – idézte Kassai szavait rfs.ru.

 

Hozzászólások