Puhl vagy Vágner megy a VB-re?

Történelem

1998-02-01 09:29:17
Puhl Sándor | Vágner László |

Puhl Sándor - Vágner László - forrás: Nemzeti Sport
Forrás: Nemzeti Sport - Puhl Sándor - Vágner László

Hetek óta folyik a találgatás, vajon két kiváló FIFA-bírónk, Puhl Sándor és Vágner László közül ki lehet ott a franciaországi világbajnokságon. Hétfőn minden bizonnyal eldől a kérdés. Ekkor ül össze ugyanis a FIFA Játékvezetői Bizottsága, hogy megtárgyalja, majd nyilvánosságra hozza a végleges listát. Egyelőre semmi sem szivár gott ki - állítja Nagy Miklós, az MLSZ JT elnöke, aki maga is kíváncsian várja a döntést. - Alighanem mi magunk, sőt az érintett játékvezetők is csak a hírügynökségek közlése nyomán, a rádióból vagy a televízióból értesülünk majd a határozatról - mondta Nagy Miklós. - Azt hiszem, természetes, hogy kapcsolataink révén próbáltunk érdeklődni innen-onnan, de hiába, nem lettünk okosabbak.

+ Hol tájékozódott?
- A hétvégén a szlovák labdarúgó-játékvezetők vendégeként, északi szomszédaink bíróedzőtáborában voltam, ahol találkoztam Jozef Markóval, a szlovák testület elnökével, aki egyben az UEFA JB tagja is. Ő sem tudott megbízható információval szolgálni.

+ Alkalma nyűt tehát összehasonlítani a körülményeket. Mit tapasztalt Szlovákiában?
- Csakúgy, mint nálunk, Szlovákiában is a partjelzők tevékenységével volt a legtöbb probléma. Természetesen a lesek megítélésére gondolok. Kétórás videó-összeállítást láttunk a téves jelzésekről, és be kell vallanom, a mi összefoglalónk is hasonló terjedelmű.

+ A szlovák vezetők hogyan fogadták az Eb-sorsolás hírét?
- Érdekes elképzelésekkel találkoztam. Általánosnak mondható az a meggyőződés, miszerint a szlovákok esélyesek akár a csoportgyőzelemre is. Arra számítanak, hogy a román válogatott a világbajnokság után gyengül, és azt mondják, Portugália is verhető. A magyar válogatottnál pedig egyértelműen jobbnak érzik saját csapatukat.

+ Térjünk vissza a játékvezetőkre. Mégis, mire számíthatunk a FIFA JB hétfői ülésén?
- Eldől, hogy mely játékvezetőnkre számít a FIFA Párizsban, és a bizottság dönt arról is, lehet-e magyar partjelző a meghívottak között. Egyelőre ugyanis azt sem tudjuk, hogy a partbíróink mire számíthatnak.

+ Néhány hete arról számolt be lapunknak, hogy a jelentős nemzetközi mérkőzéseken használatos elektronikus partjelző zászlók beszerzése hamarosan nálunk is elkezdődik. Történt-e előrelépés az ügyben?
- Igen, megkaptuk az első párat, s ha beválik, megrendelünk belőle további huszonnégy párat, mert ezzel pontosabbá válhat a lesek megítélése.
Nagy Miklós egyébként szombaton - Puhl Sándor invitálására - részt vett a Heves megyei játékvezetők bálján, amelyen egy régi ígéretét kérte rajta számon vendéglátója. Az MLSZ JT elnöke ugyanis egy évvel korábban azt mondta, hogy ha negyedszer is a világ legjobb játékvezetőjének választják Puhít, akkor megeszi az egri bíró kalapját. Szombaton Nagy Miklós nekiláthatott egy marcipánból készült fejfedő elfogyasztásának...

Szöllősi György


 

Hozzászólások: