Szabó Sándoré a Hertzka Pál-díj

Profi - vegyes

2009-06-25 16:44:03
Andó-Szabó Sándor |

érem - forrás:
Forrás: - érem

Az év játékvezetőjének (Hertzka Pál-díj) Szabó Sándort választották, így ő csütörtökön az MLSZ JB jelenlegi elnökétől, Vágner Lászlótól vette át a serleget.

Szabó Sándor (Békéscsaba, 1979. augusztus 17.) nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Jelenlegi lakóhelye Békéscsaba.

 

Jellemzése
Jó kiállású sportember, fizikai felkészültsége biztosítja, hogy sok futással esemény közelbe kerülhessen, hogy ítéleteit a játékosok korrektül fogadhassák. Határozott, következetes, ítéleteit a szabályokban meghatározott előírások szerint hozza, működése közben figyelembe veszi a játék szellemére vonatkozó elvárást. Bátor, kritikus helyzetben is megadja a jogszerű büntetőt.

Pályafutása
Nemzeti játékvezetés
A játékvezetői vizsgát letéve, társaihoz hasonlóan a megyei bajnokságok különböző osztályaiban kapott lehetőséget tudásának csiszolására, tapasztalatgyűjtésre, rutinszerzésre. Kitartó és eredményes szakmai munkájának köszönhetően 2006 tavaszától vezethet mérkőzéseket a Nemzeti Bajnokság első vonalában.

Nemzetközi játékvezetés
Az MLSZ 2008-ban terjesztette fel a FIFA nemzetközi játékvezetői közé. A FIFA 45 éves korhatárát elérő, az aktív nemzetközi mérkőzésvezetésből kiöregedett Bede Ferenc helyére került. Februárban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felkészítő edzőtábort szervezett, a kurzuson a fizikai, elméleti és nyelvismereti teszteket teljesítve várhatja a foglalkoztatást.

Kupamérkőzés
A nemzetközi porondon a FIFA, először az UEFA Kupa-döntő sorozatba kérte fel közreműködő játékvezetőnek.Hozzászólások: