Kassai nem vezet több meccset az Eb-n

Kassai Viktor

2012-06-20 13:30:58
Kassai Viktor | Vad István |

Kassai Viktor - interjú - forrás: fft.hu
Forrás: fft.hu - Kassai Viktor - interjú

A keddi angol-ukrán csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán döntött arról, hogy a tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott magyar bíróra nem számít a kontinenstorna kieséses szakaszában.


A Kassai Viktor fémjelezte magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devic lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott.

Szerda délután Pierluigi Collina, az UEFA-nál a játékvezetők első embere sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a találatot meg kellett volna adni. Hangsúlyozta, emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie.

Az eset kapcsán felerősödtek azok a hangok, melyek szerint elkerülhetetlen, hogy futballban is szerepet kapjon a videóbíró, ugyanis a sportág rohamos felgyorsulásával nem lehet tartani a lépést, és hiába van négy segítője a játékvezetőnek, előfordulhatnak olyan hibák, mint az angol-ukrán meccsen.

Kassai tévedésa kapcsán megszólalt Maruzsi László korábbi autóversenyző is, aki a Sport24 kérdésére elmondta, lassan tíz éve próbálja elfogadtatni gólbíró technológiáját.

S ha ez még nem lenne elég, Ukrajnában közellenségnek kiálltották ki Kassait: meghekkelték a legjobb magyar játékvezető angol nyelvű Wikipédia-oldalát, ahol már a halálát is bejelentették. Szerintük június 20-án ölték meg ukrán drukkerek, akik aztán odavetették a kutyáknak.

A támadásra a Wikipedia szerkesztői azonnal reagáltak, kijavították a bíró profiljának szövegét.
Hozzászólások: