focibiro.hu


Berzi Sándoron a sor!

2013-09-20 13:56:26
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: Vad István |


Mint arról a Nemzeti Sport már beszámolt, a vasárnapi DVSC-Teva--Videoton (2?1) rangadó nem ért véget a lefújáskor.

Vad II István játékvezetőnek a szokásos könyvelnivalókon - gólok, cserék, büntetőlapok - kívül is volt mit írnia a jelentésébe. A tíz sárga lapos figyelmeztetés beírása után látott neki a bíró a jegyzőkönyv alján található, egyéb megjegyzések számára fenntartott hely kitöltéséhez. A játékvezetőknek itt kell beszámolniuk a kiállítások történéseiről, illetve a lappal nem szankcionált cselekményekről. Vad II István három esetről számolt be.

-A tartalék játékvezető jelzése alapján a mérkőzés 83. percében a Videoton kispadján helyet foglaló Carillo Milan Juan Antonio (edző) többszöri figyelmeztetés után, egy ítéletet követően üvöltözve reklamált, majd indulatosan ököllel beleütött a kispadba. Ezért elküldtem őt a kispadtól.

A vehemens szakemberről elmondhatjuk, hogy testi épségét sem kímélve reklamált, hiszen tudósítóink elmondása szerint, a csattanásra a "tetthelytől" 50 méterre ülők is felkapták a fejüket, pedig a 7500 néző teremtett némi alapzajt az Oláh Gábor utcában. A fehérváriak edzője írásbeli megrovást kapott a szövetség fegyelmi testületétől

A mérkőzés lefújását követően Lobo Nebdoca Jorge Alberto (erőnléti edző) odajött hozzánk a játéktéren, és indulatosan felelősségre vont néhány ítéletem miatt. Utána mi otthagytuk a játéktéren."

A Sousa-érában mindennaposak voltak a Videoton mérkőzésein az ehhez hasonló reklamálások ? persze a rosszul sikerült meccsek után ?, José Gomes érkezése óta azonban visszafogottabb volt a kispados hangoskodás. Éppen ezért volt furcsa, hogy Debrecenben a szakmai stáb két tagja is elvesztette a hidegvérét. Ez az ?indulatos számonkérés" egyébként nem járt még figyelmeztetéssel sem.

?Miután bementünk a játékvezetői öltözőbe, becsuktuk az öltöző ajtaját. Ezt követően a Videoton 4. sz. játékosa, Simoes Caneira Marco Antonio dühből beletalpalt az ajtóba, amely ennek következtében beszakadt (az ajtó sérüléséről a szövetségi ellenőr fényképet is készített). Az esetet az öltözőfolyosón tartózkodó tartalék játékvezető tisztán látta, és ezt jelezte nekem."

Caneira az ajtón vett elégtételt a vereségért, bár a mozdulat valószínűleg nem a nyílászárónak szólt, sokkal inkább így alkotott véleményt a bent tartózkodók ténykedéséről. Az ajtó ?nyolc napon túl gyógyuló sérülést" szenvedett, Caniera két meccsen nem léphet pályára.

Most Berzi Sándoron a sor! Az MLSZ alelnöke, JB. elnök, elnökségi tag, nemzetközi igazgató és egyéb feladatokat is betöltő személy egy évvel ezelőtt már hasonló ügybe keveredett volt csapata ügyében. Akkor azonnal elnökségi ülés hivatott össze a jegyzőkönyv közzétevése miatt, holott a jegyzőkönyvhöz bizonyítható módon mindenki hozzáfért. Vajon most Sándor mit fog tenni? Nyomoz-e a számára kellemetlen ügyben?