mlsz.hu: nem fokozták le Kassait!

Kassai Viktor - MU-Wolfsburg - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - Kassai Viktor - MU-Wolfsburg.

Weboldalunkon és az általunk szerkesztett Kassai Viktor facebook oldalán először jelent meg, hogy Viktor alapvonali játékvezető lesz csütörtökön a Videoton-PMFC Ligakupa mérkőzésen. Sokan találgatták, hogy miért fokozták le Viktort! Íme a válasz az MLSZ-től:A hétvégi bajnoki szünet után a válogatott világbajnoki selejtezője miatt nem lesz élvonalbeli forduló. Viszont négy első osztályú csapat hétközben tétmeccset játszik, ugyanis az elődöntőhöz érkezett a Ligakupa aktuális kiírása. Szerdán az Eger a Ferencvárost, csütörtökön a Videoton a Pécset fogadja a párharcok első felvonásán. Noha ezúttal is kapott küldést Kassai Viktor, a legutóbb a Barcelona-AC Milan Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn bíráskodó FIFA-játékvezető kivételesen nem síppal a kezében lép a pályára. Az MLSZ JB úgy határozott, hogy Kassai Viktor ezúttal más szemszögből, alapvonali játékvezetőként hozzon döntéseket. Ez korántsem lefokozás, pontosan az ellenkezője: ezáltal is gyakorolja, miként járulhat hozzá hatékonyan a játékvezetői csapatmunkához.

A székesfehérvári mérkőzésen Farkas Ádámmal együtt lesznek alapvonali játékvezetők, a találkozót Iványi Zoltán vezeti, az asszisztensek Berettyán Péter és Varga Gábor lesznek, a tartalék-játékvezető szerepét Albert István tölti be.

Az Eger-Ferencváros találkozón is hatan alkotják a teamet: Szabó Zsolt a szerdai meccs játékvezetője, Kispál Róbert és Márkus Tamás asszisztálnak, alapvonali játékvezetőként pedig Andó-Szabó Sándor és Németh Ádám, tartalék játékvezetőként Tóth II Vencel segítik a munkáját.

Ez a felállás Magyarországon a Debrecen-Videoton Ligakupa-negyeddöntőn debütált, és az MLSZ döntése szerint a 2013/2014. évi bajnoki kiírásban már az összes NB I-es mérkőzésen játékvezetői hatosok működnek közre.

 

Hozzászólások