Összeesküvés-elméleteket gyártott Európa Kassai vb-kudarca kapcsán

Kassai Viktor

2014-01-20 14:38:52
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - Bastian Schw. - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai Viktor - Bastian Schw.

Néhány nappal a FIFA döntése után egyre több tematikus európai oldalon lett téma Kassai Viktor kimaradása a világbajnokság játékvezetői keretéből. Két a magyarral szemben a listára felkerült bírót személyes kapcsolatok kegyeltjének tartják, akivel szemben akár simán lehetett volna honfitársunkat is választani, más helyen viszont úgy fogalmaznak, a magyar csak magát okolhatja, mert teljesítménye elmaradt a korábban megszokott szinttől.

 Néhány nap már eltelt azóta, hogy a FIFA kihirdette a világbajnokságon bevetésre kerülő játékvezetők listáját. Ez az idő elég volt arra, hogy külföldön néhány helyen azért kivesézzék a névsort, és értekezzenek arról, ki került be jogtalanul az utazó keretbe Európából és kinek lenne ott a helye Brazíliában. Az eszmefuttatásokban általában tárgyalják Kassai Viktor helyzetét is.

Egy spanyol nyelvű, kifejezetten bíráskodással foglalkozó blog van a legjobb véleménnyel honfitársunkról a tematikus oldalak szerint. A szerző úgy véli, az olasz Nicola Rizzoli helyett jobban megérdemelte volna a helyet Kassai vagy a szlovén Damir Skomina, a magyar sípmester kihagyása pedig különösen furcsa, hiszen az szinte mindenkinél jobban olvassa a játékot (ez ugye fontos szempont volt a FIFA szerint) a mezőnyben. A weboldal amondó, Rizzoli elsősorban amiatt utazhat, hogy nagyon jó viszonyt ápol Pierluigi Collinával, akinek messzire elér a keze.

Az angol nyelvű playtheadvantage.com a szerb Milorad Mazicot tartja a névsor nagy meglepetésének, és megjegyzi, inkább Kassait vagy a francia Stephane Lannoy-t lehetett volna a delegáltak közé várni. A portál szerint a mindössze június óta az elit kerethez tartozó Mazic elsősorban annak köszönheti a repülőjegyet, hogy a FIFA bírói testületét vezető Massimo Busacca személyes kedvence.

A német wahretabelle.de a kimaradók között Skominára és Kassaira koncentrál. Azt írja, mindketten részben az asszisztensek hibáinak áldozatai lettek, honfitársunknak viszont elsősorban magában kell keresnie a hibát, mert teljesítménye elmaradt például a 2010/2011-es idénytől, amelynek végén BL-döntőt vezethetett.

A weltmeisterschaft.de emlékeztet arra, hogy Kassai négy éve még négy mérkőzést, benne egy elődöntőt dirigálhatott, és azt furcsállja, hogy Felix Brych egy olyan komoly hiba után mehet Brazíliába, amit Stefan Kiessling fantomgóljánál elkövetett, a magyar sporttárs viszont nem. "A FIFA-nak biztos megvannak az okai erre" ? hangzik a sejtelmes konklúzió.

 
Hozzászólások: