Az UEFA egyre magasabban jegyzi játékvezetőinket

Kassai intés - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - Kassai intés.

Az UEFA Játékvezetői Bizottsága félévente sorolja osztályokba a nemzetközi játékvezetőket. A testület elkészítette a 2009-es év tavaszi szezonjának besorolását, amely alapján egyértelmű a magyar sípmesterek elismertsége: a hazai játékvezetői karból senkit nem soroltak vissza, sőt, többen is előreléptek. A legmagasabban rangsorolt osztályban két magyar bíró is szerepel, Kassai Viktor és Gaál Gyöngyi.



A legelőkelőbb az elit kategória, az ide beosztott játékvezetők működnek közre a BL-meccseken - közöttük van Kassai Viktor és Gaál Gyöngyi.

Továbbra is a 2. kategóriában (amelynek tagjai a rangosabb UEFA-találkozókat kapják) van Szabó Zsolt, s az UEFA ide sorolta be a FIFA-keretbe mindössze két éve bekerült Vad II Istvánt is. Vad - aki eddig minden évben lépett egy kategóriát és tagja a talent-programnak is - a legfiatalabb játékvezető a kontinensen ebben a csoportban. Ugyanitt találhatjuk a nők között - szintén legfiatalabbként - Kulcsár Katalint, aki az elmúlt évhez képest szintén magasabb besorolást kapott.

A 3. kategóriában Fábián Mihály és a most előrébb sorolt Szabó Sándor nevét olvashatjuk. Itt is a négy legfiatalabb között található a két magyar játékvezető.

Az újonc Bognár Tamás természetesen a legalacsonyabb (4.) kategóriából kezdi a felzárkózást

 

Hozzászólások