Talent-nap: 2009.11.28.

bemelegítés - forrás: Forrás: - bemelegítés.

2009. november 28-án reggel ismét korán csörgött az óra. Kovács Nándor vezetésével Bodó Miklós, Botló Béla és Zierkelbach Péter vágott neki a szezon második Talent-napjának.

A rendezvénynek most is a budaörsi MLSZ székház adott otthont. Az úton minden rendben volt, időben megérkeztünk a helyszínre. Gyorsan regisztráltunk, majd elfoglaltuk az előadóban a helyünket, ahol 9 órakor Hartmann Lajos köszöntött minket. Elmondott néhány technikai jellegű információt a nappal kapcsolatban, valamint bejelentette, hogy a tervezett fizikai felmérés elmarad.


A néhány perces beszéd után egyből a 20 klipből álló videó-teszt következett, amelynek egyes jelenetei szokás szerint megosztották a teremben ülők véleményét. Miután összegyűjtötték a tesztlapokat, megérkezett Vágner László elnök Úr is, aki egy pár perces köszöntőt intézett hozzánk, majd videó anyag alapján elemezte két FIFA játékvezetőnk Szabó Sándor és Fábián Mihály őszi teljesítményét, kiélezve a büntetőrúgásra és a piros kártyákra. Az ő előadása után következett Fábián Mihály, aki a kritikus döntések felvállalásáról és meghozataláról tartott nekünk egy nagyon színvonalas, fél órás előadást. Őt kollégája, a szintén FIFA kerettag Vad II. István követte, aki tartott egy rövid élménybeszámolót a nemzetközi mérkőzéseiről, majd jó tanácsokkal látott el minket a fegyelmezés témakörében. A délelőtt utolsó előadását Hamar Lászlótól hallhattuk, aki az asszisztensi működésről és feladatokról beszélt.

Rövid szünet következett, majd két csoportra lettünk osztva. Mi átsétáltunk a szemközti étterembe, ahol finom ebéddel vártak minket. Miután visszaértünk a másik csoport még az előadóban volt, így lehetőségünk nyílt egymás között egy rövid kötetlen beszélgetésre. Fél kettő tájban a mi csoportunk foglalta el az előadót, ahol Hartmann Lajos mondott el néhány statisztikai adatot a Talent-programról, valamint leszögezte a minimális elvárásokat a játékvezetőkkel és az asszisztensekkel szemben. Ami ez után jött, az nagyon kellemes meglepetésként ért, mindenkinek egyenként be kellett mutatkozni a többiek előtt és elmondani magadról néhány adatot (vizsga éve, kerettagság, ellenőrzött mérkőzések száma). Ezt nagyon szimpatikus dolognak tartottam, jó volt kicsit többet megtudni néhány emberről. A nap záró előadását Ring János tartotta, "kritikus döntések meghozatala a büntető területen belül" címmel, majd szintén az ő vezetésével sor került a tesztek kiértékelésére is. A néhány perces záró részt, ahogy megszokhattunk Hartmann Lajos vezénylte le, aki jó pihenést, jó utat és jó felkészülést kívánt mindenkinek. Legvégül kézhez kaptuk a kijavított tesztjeinket és elindultunk haza. Szerencsére a vissza úton is minden rendben volt, épségben, szerencsésen hazaérkeztünk, köszönhetően kiváló sofőrünknek, Nándinak.

 

Hozzászólások