Kassai: Most is buszon ülök, nem trónon

Kassai Viktor

2012-01-14 19:01:35
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - sárga mez - 4 - forrás:
Forrás: - Kassai Viktor - sárga mez - 4

A tatabányai Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.

 

-Készül már a gálára?  -  kérdeztük Kassai Viktortól.
- Őszintén mondom, fogalmam sincs, hol lesz, mikor lesz. A hírekből értesültem arról, hogy díjátadót is tart az IFFHS. Azért sem foglalkoztat még, mert éppen úton vagyok, Komáromnál zötykölődünk egy buszon.

-Buszon?
- Elhiheti, nem a trónon ülök. Bécsbe tartunk az élvonalbeli játékvezetőkkel és az asszisztensekkel, az osztrák fővárosból pedig Törökországba repülünk, ahol egy hétig edzőtáborozunk az UEFA támogatásának köszönhetően. Az európai szövetség előírásainak megfelelően készülünk a tavaszi mérkőzésekre, naponta edzéseket tartunk, előadásokat hallgatunk meg, csoportos foglalkozásokon veszünk részt. Egyébként az elmúlt heteket sem pihenéssel töltöttük, hetente három edzésünk volt és az edzőtábor után is ebben a tempóban készülünk tovább.

- Számított arra, hogy a tavalyi ötödik helye után az élen végez?
- Arra nem, hogy mi leszünk a legjobbak. Többes számban mondom, hiszen a siker nem csak az enyém, hanem az asszisztenseké is. Úgy gondolom, a májusi Bajnokok Ligája döntője nagyban befolyásolta a megítélésünket. Egy finálé a szakértők fejében jobban megmarad, szerintem sokat segített abban, hogy ott maradjunk az élmezőnyben.

? Melyik volt a legemlékezetesebb és legkínosabb meccse az elmúlt évben?
? Természetesen az első helyen a Manchester United ? Barcelona Bajnokok Ligája döntője áll. Rosszat nem emelnék ki, ugyanis nekem mindegyik rossz, amelyikről utólag kiderül, hogy valamelyik szituációban hibás döntést hoztam. Nekem ez ugyanúgy fáj, mint a labdarúgóknak a vereség.

- Játékvezető társai megviccelték már a buszon? Nem hívták fel például a Gazzetta dello Sport nevében egy interjú erejéig?
- Annyira friss a hír, hogy eddig csak a gratulációjukra futotta, hiszen a sikerünk az egész magyar játékvezetés elismerése is, ilyenkor mindenhol emelkedik az ázsiónk. Tudom nagyon jól, az ördög nem alszik, az ördögök nem alszanak. De most is éberen figyelek, biztos vagyok abban, hogy vannak a kollégák között olyanok, akik csőbe húznának...
Hozzászólások: