Szinte szétszedték Kassai Viktort

Kassai Viktor

2012-05-31 06:14:07
Kassai Viktor |

Kassai - Messi - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai - Messi

Kassai Viktor két Komárom-Esztergom megyei tanintézetben vendégeskedett. A nagyigmándi Pápay- és a szőnyi Bozsik-iskolában is a gyerekek számára felejthetetlen meccsen fújta a sípot.

A világ legjobb játékvezetője a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola gyermeknapjára volt hivatalos. Itt, a rendes játékidőben döntetlennel fejeződött be a helyi oktatási intézmény és a felvidéki naszvadi iskola diákjainak mérkőzése, majd akárcsak a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Real Madrid - Bayern München összecsapásán, a büntetőponthoz irányította a srácokat Kassai. A heteseket itt is a vendégek értékesítették jobban. A sportember élménybeszámolón beszélt pályafutásáról és arról, a tanulás mellett érdemes focizni, sportolni, nem lehet kiszámítani, kit merre vezet majd a sors.

A szőnyi Bozsik József Általános Iskolában a pedagógusok titokban tartották Kassai Viktor látogatását. A gyerekek hatalmas ujjongással, szemüket dörzsölgetve fogadták a sípmestert. Nem csoda, hogy pillanatok alatt mindenki előkapta a telefonját vagy azért, hogy megörökítse a nem mindennapos eseményt, vagy éppen azonnal elújságolja szüleinek, barátainak azt, kivel találkozhattak.

A 101-szeres válogatott labdarúgóról elnevezett tanintézetben ezen a napon kilenc olimpiai bajnokról, sportvezetőről elnevezett iskola, 5-6. osztályosokból álló focicsapata mérte össze tudását, és Kassai Viktor itt is örömmel vállalta, hogy a döntőket levezeti. A sportembert aztán a meccsek után csaknem szétszedték, ám a világ legjobbját kemény fából faragták, állta a rohamot. A gyerekek még cipőikre is kértek autogramokat, sőt többen neki is vetkőztek, és a mezekre, pólókra is begyűjtötték Kassai kézjegyét.

- Ha időm engedi szívesen részt veszek olyan rendezvényeken, amelyek azt segítik, hogy a gyerekek focizzanak, sportoljanak. Sportszerű csapatokkal volt dolgom mindkét iskolában, szinte alig kellett a sípomba fújni. Bizonyára nem lesz ilyen egyszerű dolgunk a közelgő Európa-bajnokságon, de a magyar játékvezetői csapat a lengyelországi és ukrajnai közös rendezésű kontinensviadalon is megállja majd a helyét - mondta Kassai Viktor.


 

Hozzászólások: