Kitiltaná Kassait egész Ukrajnából egy politikus

Kassai Viktor

2012-06-26 18:34:04
Kassai Viktor |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

Egy ukrán politikus érthetetlen, radikális véleményt fogalmazott meg Kassai Viktor kapcsán. Oleg Liashko azt kérvényezte a külügyminiszter-helyettesnek, nyilvánítsák nemkívánatos személynek a magyar játékvezetőt az országban, azaz gyakorlatilag tiltsák ki onnan. Azért azt mindenképpen fontos megjegyezni, hogy Liashko úr az egyik helyi botrányhősnek számít: volt már, hogy a parlamentben fojtogatták nyilvánosan, de más okok miatt is a figyelem középpontjába került már.

Mint ismeretes, Kassai Viktor rögtön kiemelkedő feladatot kapott a pénteken rajtoló lengyel-ukrán rendezésű Eb-n, hisz vasárnap ő fújja majd a sípot a C-csoport rangadóján, a spanyol-olasz összecsapáson. A két országban nagy port ugyan nem kavart, hogy a világ egyik legjobb bírójának tartott magyar vezeti majd a meccset, ám az egyik olasz portál igen óvatosan áll hozzá Kassaihoz, mondván nagyon szigorú a játékvezető, ami a sárga és piros lapok kiosztásának, valamint a büntetők megítélésének idei statisztikájából is kiderül. A lap óva intette az olasz játékosokat attól, hogy túlzottan keményen futballozzanak a spanyolok ellen.

ovábbra is hihetetlen visszhangja van Ukrajnában a magyar játékvezetői stáb tévedésének, amely nem látta bent Devich emelését a házigazda angolok ellen 1-0-ra elveszített összecsapásán. (Azt elfelejtik megjegyezni a helyiek, hogy az akció eleve már lesről indult.)

Az egyik fő "fröcsögő" egy korábban hosszú ideig újságíróként dolgozó, botrányhős parlamenti képviselő, Oleg Liashko, aki hihetetlenül elvakult módon áll a témához, és gyakorlatilag Kassai Viktor vérét kívánja.

? Írtam egy levelet a külügyminiszter-helyettesnek, amelyben azt indítványozom, hogy nyilvánítsák Ukrajnában nemkívánatos személynek Kassai Viktort, aki a válogatottunkat sújtotta az Anglia elleni mérkőzésen. Kassai egy őrült bíró, aki leszámolt az igazsággal ? idézi több lap is a politikus saját Facebook-oldalán közzétetteket.

Azt azért mindenképpen szögezzük le, hogy mindez egy szélsőséges vélemény Ukrajnából, a többség azért már lehiggadt a csata után. Liashko életrajzát ráadásul több elmarasztaló bírósági ítélet, börtönbüntetés is gazdagítja, emellett arra is akadt példa, hogy az a honatyát nyilvánosan fojtogatták az ukrán parlamentben. Arról nem is beszélve, hogy az illető azzal került a címlapokra pár éve, hogy nyomozóknak azt vallotta, viszonyt folytatott egy nála idősebb, magas rangú férfival, Borisszal.
Hozzászólások: