Kassai ott lehet a 2014-es futball-vb-n

Kassai Viktor

2012-09-25 13:57:49
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - isznak - forrás:
Forrás: - Kassai Viktor - isznak

A nemzetközi szövetség (FIFA) kedden, a játékvezetőknek tartott zürichi szemináriumon jelölte ki azt az 52 bírót, akik szerephez juthatnak a két év múlva rendezendő eseményen. A 37 éves magyar játékvezetőnek ez lehet a második világbajnoksága a 2010-es után, amelyen két csoportmérkőzésen, továbbá egy-egy nyolcad- és elődöntőben vezetett meccset.

 

"Szeretnék gratulálni a kiválasztásukhoz. A vb előtti felkészülésük rendkívül fontos, ugyanis Önök alkotják az én csapatomat, amely a 33., egyben az egyik legfontosabb együttes lesz a világbajnokságon" - mondta Joseph Blatter FIFA-elnök a játékvezetőknek.

Massimo Busacca, a FIFA játékvezető bizottságának vezetője azt hangsúlyozta, hogy ez egy nyílt lista. Hozzátette, a most kiválasztott bírók mindegyike szerepet kap majd különböző, a FIFA égisze alatt zajló eseményen, s így folyamatosan figyelni fogják a teljesítményüket.

A 46 nemzetből érkezett 52 játékvezető közül 19 európai, 10 dél-amerikai, 7-7 ázsiai, afrikai, illetve észak- és közép-amerikai, 2 pedig óceániai.

A 2011-ben Bajnokok Ligája-döntőt vezető, s abban az évben az év legjobb bírójának választott Kassai legutóbb a nyári Európa-bajnokságon szerepelt nagy nemzetközi tornán segítőivel. A csoportkörben nem adta meg a társrendező ukránok találatát az angolok ellen, pedig a labda áthaladt a gólvonalon, s az eset után már nem kapott több feladatot társaival az Eb-n.
Hozzászólások: