focibiro.hu


Kis Görög az akadémián

2014-05-12 16:33:46
Megye:
Játékvezetők: Georgiou Theodoros |


A tavaszi szezon közben ismét összejövetelt tartottak az MLSZ Játékvezető Bizottsága által koordinált akadémiai képzés résztvevői. A Globall Football Park & Sporthotel adott otthont Telkiben a játékvezetői akadémiai összevonásnak, ahol most is azt hangsúlyozták: sok áldozattal, kemény munkával jár a magasabb osztályba jutás, de a lehetőség minden résztvevő számára adott. A legutóbbi találkozás óta dr. Kovács Gergely az NB II-es játékvezetői, Tőkés Róbert az NB II-es asszisztensi és Vad Anita a női NB I-es asszisztensi keret tagjává avanzsált, ami példaként szolgál a kurzus jelenlegi hallgatóinak. Az idén Ducsai József, Nazsa Tamás, Horváth Krisztián és Georgiou Theodoros is részese lett az alapos képzésnek. Utóbbi asszisztens édesapja az egykori FIFA-kerettag, görög kötődésű Georgiou Grigorisz, jelenleg az NB II-es ellenőri keret tagja, azaz kitűnő génekkel rendelkezik a "kis Georgiou". Szvorda Melinda miközben játékvezetőként stabil NB III-as kerettag, kapusként ismét meghívót kapott az A válogatottba.

Volt fluktuáció az elmúlt időszakban, legközelebb, május utolsó hetében búcsúztatják a négy végzőst: Zierkelbach Pétert (Baranya), Farkas Mátyást (Budapest), Jakab Gézát (Fejér) és Papp Ákost (Vas). Ezúttal az elmúlt bajnoki fordulók játékvezetői és asszisztensi teljesítményeit értékelték felvételek alapján supervisorok segítségével.

A "practical session" keretében szituációs gyakorlatokon mélyíthették a tudásukat a futballpályán. Az asszisztensek lestesztet oldottak meg, emellett edzéselméleti és táplálkozási tanácsokat is kaptak az érintettek. Hamarosan indul az alapszintű képzés is: a kiválasztott jelöltek terheléses vizsgálaton vesznek részt, annak függvényében alakul ki az új akadémiai csoport. A távlati cél mindannyiuk számára az, hogy majdan lehetőséget kapjanak az országos keretben. Persze, addig hosszú, rögös az út...

forrás: mlsz.hu