focibiro.hu


Öt évet kapott a bíró lefejeléséért

2014-06-08 19:08:02
Megye: Pest |
Játékvezetők:


A négy kiállításból ez volt a legdurvább, érdekes játékvezetői jegyzőkönyv kering a neten.  

Újabb hét, újabb fegyelmik. Ezúttal Kelényi Szabolcs (képünkön 11-es mezben, fotó: Kanizsay Zoltán), a BLSZ I-es Kelen SC eltiltása keltette fel a figyelmünket, akit öt évre tiltott el a BLSZ Fegyelmi Bizottsága. A hivatalos dokumentumban nem szerepel indoklás, de a Facebookon kering a május 24-i Kelen SC?Inter CDF SE mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve, amely érdekes részleteket tartalmaz. Mégpedig azt, hogy a Kelen játékosa lefejelte a játékvezetőt, akinek felrepedt és vérzett az arca, de a másik három Kelen-kiállításról is tartalmaz részleteket. A dokumentum eredetiségével kapcsolatban megkérdeztük a Játékvezetői Bizottság elnökét (amint megkapjuk a választ közöljük), aki kint volt a meccsen, írja meg nekünk Facebook-oldalunkon üzenetben, hogy mi történt a találkozón, és minden képi bizonyítékot szívesen látunk. Akár magáról a jegyzőkönyvről.

 A mérkőzés 4. percében a Kelen SC 9-es számú játékosa, Jedenák Gyula (140027) piros lapot kapott a következőért: Az oldalvonal mellett, a félpályánál ? a kispadok előtti pályaterületen - az előtte futó ellenfele lábába hátulról, túlzott mértékű erőbevetéssel belerúgott, sérülést nem okozott. A cselekedet nem a labdára irányult, a labda megjátszható közelségben nem volt. Az ítéletemet nehezen fogadta el, hangosan reklamálta és kritizálta a döntést. ?Ezért kiállítasz, b*** meg? És az ütést nem láttad, Te?? (Az esetet megelőzően ütés nem történt.)

A 25. percben piros kártyát kapott a Kelen SC 6-os számú játékosa, Szabó Ferenc (137902) a második sárga kártyás figyelmeztetéséért. Az első sárga lapot a 18. percben reklamálásért, a másodikat a 25. percben felelőtlen módon történt buktatásért kapta. Sérülést nem okozott. Az ítéletemet hangosan ordibálva fogadta és zárszóként a következőt mondta: ?Elmész a k**va anyádba!?

A 75. percben piros lapot kapott a Kelen SC 5-ös számú játékosa, Lua G. Jerome (116948) a második sárga lapos figyelmeztetéséért. Az első sárga lapját a 75. percben kapta ígéretes akció megakadályozásáért, a második sárgalapnál ígéretes akcióban kiugró ellenfelét lerántotta. Sérülést nem okozott. Az ítéletemet tudomásul vette, rendben elhagyta a játékteret.

A mérkőzés lefújását követően, a játéktéren, a Kelen SC 11-es számú játékosa, Kelényi Szabolcs (116148) felém közelített és kritizálta a működésemet. Ekkor az oldalvonaltól kb. 5 méterre, a 2-es számú játékvezetői asszisztens előtti területen, a tizenhatos mellett álltam. A reklamálásért felmutattam neki a sárga lapot. Ez a mérkőzésen a második figyelmeztetése volt, az elsőt a 18. percben kapta ugyanezért. Ekkor a következőt mondta: ?Most mersz adni egy sárgát?? Majd közvetlenül mellém ért és erőteljes mozdulattal arcon fejelt, még mielőtt a kiállítás tényét a piros lap felmutatásával is jeleztem volna. Ennek következtében a piros lapot felmutatni már nem tudtam. A jobb szemem alatt az arcom feldagadt, az arcbőröm felrepedt és ömleni kezdett belőle a vér. Ezek után, a pálya közepén a mentőládából kivett néhány gézlap segítségével elnyomtam az akkorra nagyon erősen vérző sebet, így tudtunk az öltöző felé rendezői kísérettel sétálni.

 

forrás: budapestifoci.hu