Nagyon lehúzták Kassait

Kassai Viktor

2015-10-21 16:09:32
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - Bastian Schw. - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai Viktor - Bastian Schw.

Nem elit játékvezetőként, hanem amatőrként bíráskodott Kassai Viktor a Leverkusen-AS Roma (4-4) mérkőzésen a Corriere dello Sport című olasz lap szerint, amely a katasztrofális jelzőt is megkapta a neve mellé. A magyar játékvezető több ítéletét is felrótták elemzésükben a lapok, akadtak viszont jó ítéletei is, amit megvédtek.

A magyar bírónak nem a korán megadott 11-esét érte kritika: ott több lap is kiemeli, hogy ugyan nem volt szándékos Torosidis mozdulata, ám mivel a kinyújtott karjában akadt el a labda, ezért jó játékvezetői ítélet született. A legvitatottabb eset a 34. percben történt (amiatt fakadt ki elsősorban a Corriere dello Sport): Gervinho kilépett, Papadopoulos viszont mintha picit összeakasztotta volna a lábát - a lapok megjegyzik, hogy ez komoly játékvezetői hiba volt, hiszen büntetőt és kiállítást kellett volna ítélni 2-1-es állásnál. Akadt olyan olasz honlap, amely az élő közvetítésében kifejezetten durva jelzőkkel illette Kassait az esetnél, amelyet e helyütt inkább nem is idéznénk pontosan. A Sportmediaset viszont úgy fogalmazott, hogy az esetért valóban piros lap járt volna, de a vitatott szabálytalanság még a 16-oson kívül történt meg.

 

A játékvezető jó ítéletei közé sorolják viszont azt is, amikor Nainggolannak sárga lapot adott színészkedésért, igaz, a goal.com megjegyezte, hogy később elmaradt egy újabb lap a római védő esetében, ami már így pirosat ért volna. A nemzetközi futballportál egyébként úgy jellemezte a magyar bíró teljesítményét, hogy ezen az estén gyakran a középpontba került. Ők is szót ejtenek Gervinho-esetéről, valamint egy másik hibát is felrónak neki: 2-2-nél tévesen ítélt szabadrúgást az AS Romának, hiszen Nainggolan "csak" elcsúszott az esetnél, a megítélt pontrúgásból viszont megszerezte a vezetést az olasz együttes. Ezt a hibáját egyébként a már feljebb említett Corriere dello Sport is komolyan felhánytorgatta Kassainak az összegzésében, amelyet azzal nyit, hogy rossz estéje volt honfitársunknak.

 

Jó játékvezetői ítéletként említik még meg a lapok azt, hogy a magyar bírói csapat nem ítélt lest Chicharito második gólja előtt, holott a fél római védelem azt reklamált. forrás: csakfoci.hu
Hozzászólások: