Képezzük az utánpótlást

taktikai tábla - forrás: Forrás: - taktikai tábla.

Január első keddjén öt óra előtt Győr Kiskút-liget környékén sok fiatalt lehetett látni táskával vagy füzettel a hóna alatt. Ők - közel hatvanan - az ETO Park minden igényt kielégítő előadótermébe siettek, hiszen elkezdődött az alapfokú játékvezetői tanfolyam. Dubraviczky Attila helyi jb-elnök nyitotta meg az első foglalkozást, majd megköszönte a házigazda ETO FC-nek, hogy - most már hagyományosan - ilyen impozáns helyen lehet képezni a leendő kollégákat, majd át is adta a szót Klement Tibornak, az ETO FC Kft. ügyvezető igazgatójának, aki egyébként vizsgázott játékvezető, és soproni sportvezető korában három évig működött is a megyében

Nagyon örülök, amikor látom a padsorokban helyet foglaló fiatal arcokat, akik elszántak arra, hogy ezt a nehéz szakmát válasszák - kezdte az igazgató. - Megtiszteltetésnek érzem, hogy januártól márciusig házigazdái lehetünk ennek a nemes ügynek. Érezzétek jól magatokat nálunk. Jó felkészülést kívánok, és a tavasztól várlak benneteket a zöld gyepen az ETO valamelyik mérkőzésén - zárta mondandóját Klement Tibor.

Horváth Cs. Attila, az MLSZ elnökségi tagja, a megyei szövetség elnöke is köszöntötte a megjelenteket. "Nehéz mesterséget választottatok, azt tudjátok ugye" - így az elnök, aki ezzel arra utalt, hogy az elmúlt időszakban néhány alkalommal tettlegesség is előfordult a mérkőzéseken. "A Győrságon megtartott elnökségi ülésen egy levelet adtam át dr. Szakács Imre országgyűlési képviselőnek, a megyei közgyűlés elnökének, - aki a Fair Play-bizottság elnöke is - amely azt tartalmazza, hogy a játékvezetők is legyenek közfeladatot ellátó személyek. Kértem a képviselő urat, hogy a következő parlamenti ülésen terjessze be módosító indítványként kezdeményezésünket. Ő megígérte, hogy az ügy élére áll."

Dubraviczky Attila elmondta, hogy az egy évvel ezelőtt vizsgázott játékvezetők közül Görög Márió olyan teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, hogy már megyei I. osztályban működik.

Ezután Nagy Imre Attila (képünkön) oktatási instruktor megtartotta az első kétórás előadását. A vizsgáig további három helyszínen - Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Sopron - lesznek foglalkozások.

Szerdán még hat leendő kolléga kereste meg a toborzásfelelőst, hogy szeretne részt venni a tanfolyamon.

 

Hozzászólások