focibiro.hu


Felkészültek az NB. III-asok is.

2014-08-18 19:11:54
Megye:
Játékvezetők:


A harmadosztály rajtja előtt az NB III-as játékvezetői, asszisztensi és ellenőri keret tagjai négy napos edzőtáborban vettek részt. Az összetartás fizikai felmérővel kezdődött a Puskás Stadion rekortánján. A sikeres fizikai tesztet a hivatalos megnyitó követte, amelyen a versenyszabályokról, a játékvezetői jelentés kitöltéséről, az adminisztrációs kötelmekről esett szó, majd személyekre lebontva részletesen értékelték az előző idényt.

A második napon a huszonöt kérdésből álló szellemi tesztet töltötték ki, amit a zárásnál értékeltek, közben tartalmas előadássorozat részesei lehettek, amit zömmel a profi keret tagjai prezentáltak. Kassai Viktor a büntetőterület felügyeletére és az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Fábián Mihály a prevenció és a pro-aktivitás szerepéről beszélt a játékvezető fegyelmező tevékenységében. Erdős József az illegális kéz- és karhasználat felismeréséről, annak következetes büntetéséről szólt.

A harmadik napon Szabó Zsolt a nyilvánvaló gólhelyzeteket vette górcső alá. Vad II István a súlyos szabálytalanságok felismeréséről és a játékosok védelméről tartott hasznos előadást. Solymosi Péter a szabálytalanságok színlelésének felismeréséről és következetes büntetéséről beszélt a pulpituson. Kispál Róbert asszisztensi szemmel világított rá az aktív és passzív leshelyzetek helyes elbírálására. A napot edzéssel zárta az NB III-as keret.

Az elméleti tesztek kiértékelése előtt külön ülésezett az ellenőri szekció, míg Sáfár Sándor erőnléti edző edzéselméleti és étkezési tanácsokkal szolgált a játékvezetőknek és asszisztenseknek, akik kellőképpen hangolódtak rá a bajnoki nyitányra - írja az mlsz.hu.