focibiro.hu


Szabolcsban felkészültek

2014-08-18 16:47:12
Játékvezetők:


A hét végén a harmad-, a negyed-, az ötöd- és a hatodosztályban is elkezdődik a bajnoki pontvadászat. A labdarúgó-játékvezetők a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakiskola és Kollégium területén edzőtáboroztak. ? Három napot töltöttünk el a bevált helyszínen. Ezúttal is elérték céljukat a foglalkozások ? értékelt dr. Jekő József, a megyei JB elnöke. ? A fizikai felmérőt a Tűzoltó-pályán rendeztük meg, ugyanott, ahol később három csapatos tornát rendeztünk. A tavalyihoz hasonlóan az idén a megyei másodosztály három ifjúsági bajnokát hívtuk meg, akik körmérkőzéses rendszerben mérkőztek meg, a találkozókat pedig vagy az ez évben vizsgázottak, vagy a még rutintalan, ámde tehetséges sporttársak vezették. Ezeken a meccseken olyan szituációkat is modelleztünk, amelyek ritkán fordulnak elő, viszont nagyon tanulságosak. Meglátogatta összejövetelünket a két társmegye játékvezető bizottságának elnöke, Sápi Csaba és Pecze István, valamint a megyei sportigazgatóság vezetője, dr. Barczi Róbert is tiszteletét tette az edzőtáborunkban. Logisztikailag sem volt kis munka koordinálni a három napot, mivel több mint százhetven résztvevőt kellett mozgatni. A szakmai előadásokon túl jutott idő a közösségkovácsolásra. Azóta már rendeztek két megyei Magyar Kupa-fordulót, tehát már a kellő fordulatszámon pörög a bírói kar, és feltöltődve várja a bajnoki rajtot. Az összetartáson osztották ki az új mezgarnitúrát, amely a világbajnokságon debütált. A Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány hathatós anyagi hozzájárulása mellett a bírók is zsebbe nyúltak, így juthattak hozzá a sötétkék és a sárga dresszekhez. 

Külön edzőtáborozott az NB I-NB II-es és az NB III-as keret. Előbbiek a budapesti Danubius Hotel Aréna vendégszeretetét élvezhették, utóbbiak a vecsési Hotel Airportban ütöttek tanyát. A futsal keret tagjai csütörtökön és pénteken Telkiben a Globall Football Park&Sporthotelben vizitálnak, ugyanott, ahol a megyei ellenőrök tettek eredményesen vizsgát a hó elején. Hosszú böjt után újabb NB II-es kerettaggal bővült a szabolcs-szatmár-beregi kar. 

A holt idényben e-mailben értesítették az MLSZ JB elnökségének döntéséről, mely szerint NB II-es asszisztens lettem. Később tudtam meg, hogy futsalban pedig az NB I-ben folytathatom, vagyis ezt a nyarat örökké a szívembe zárom - fogalmazott Szilágyi Norbert.

A nagypályás országos keret tagjai FIFA-asszisztens: dr. Kulcsár Judit NB I, asszisztens: L. Tóth Lajos NB II, játékvezető: Karakó Ferenc, Takács János NB II, asszisztens: Szilágyi Norbert NB III, játékvezető: Sipos László NB III, asszisztens: Benkő Róbert, Takács Attila NB III, ellenőr: dr. Jekő József

A futsal országos keret tagjai NB I: L. Tóth Lajos, Szilágyi Norbert, Veres János NB II: Takács Attila (Kelet-Magyarország)