focibiro.hu


Köpött a játékvezető?

2014-08-22 18:27:54
Játékvezetők:


Hallatlan esemény zavarta meg az előző heti Kölcse-Beregdaróc találkozót a vendégek állítása szerint. Ha igazak a Veress Oszkár által elmondottak, alighanem példa nélküli történettel állunk szemben. Szombaton játszották a 3-1-es hazai győzelemmel záruló Kölcse-Beregdaróc mérkőzést, amelynek történéseiről Veress Oszkár, a vendégek edzője és egyben egyesületi elnöke a Kelet-Magyarországnak beszélt.

"A második félidő 72. percében Torma Imre vezetőségi tagunkat a kettes számú asszisztens leköpte. Onnan tudom, hogy pontosan mikor történt az eset, mert a cserék miatt néztem az órát" ? nyilatkozta feldúltan. "Az előzményről annyit: az egyik támadásunk végén az érintett partjelző beintette a lest, holott a hazaiak is azt mondták, nem volt az. Torma Imre megkérdezte tőle: "Spori, ez miért volt les?" Erre ő válaszul leköpte. A játékvezető nem láthatta az esetet, a partjelző pedig nyilván nem jelezte? Ez egész egyszerűen felháborító, az egyesület nevében szankciót követelünk!"

A sajtóban megjelenő történetet a Játékvezetői Bizottság elnöke, Jekő József sem tudta szó nélkül hagyni: "nehezen elképzelhető az a helyzet, amikor a sportszerűen szurkoló nézőt hirtelen leköpi az előtte működő asszisztens, és ezt nem veszi észre senki, nincs hangoskodás, vagy összezördülés. Ki-ki döntse el, hogy mennyire életszerű az előbbi szituáció" - mondta.

De azért megjegyezte, hogy ha bárki sportszerűtlen megnyilvánulást tapasztal a játékvezetők részéről, akkor azt írásban jelezze a megyei igazgatóságnak, és hivatalos fegyelmi tárgyalás keretében megvizsgálják a történteket.

"Mindenkinek az a célja, hogy kiszűrjük azokat az embereket, akik nem közénk valók" - szögezte le Jekő a nyírségfoci.hu szerkesztőségének.