Kassaiék készültek az EB-re

EB2016 - játékvezetők felkészülés - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - EB2016 - játékvezetők felkészülés.
Újra Európa-bajnokságon dirigál a magyar játékvezetői hatos.
18 fix játékvezetői hatos dirigálja majd a franciaországi Európa-bajnokság 51 találkozóján. A kiválasztottak között ismét találhatók magyarok is, mégpedig a legismertebb magyar spori, Kassai Viktor vezetésével Ring György, Tóth II Vencel, Albert István, Bognár Tamás és Farkas Ádám lesz majd ott az Eb-n. A héten már közös edzőtáborozáson is részt vett a számításba vett 112 focibíró Párizsban.

A profispori.hu értesülése szerint az edőtáborban Albert István is részt vett, mint első számú tartalék arra az esetre, ha bármelyik asszisztenssel történik valami az EB nyitányáig.

Amikor magyar küldöttség legutóbb kontinensviadalon járt, nem lett jó vége... A mai napig sokat emlegetett eset ugyanis az Anglia-Ukrajna találkozó játékvezetői tévedése.

Északkeleti szomszédainknak mindenképpen győzniük kellett volna a továbbjutás kiharcolásához a csoportkör utolsó fordulójában, az ellenfél pedig a végül első helyről a nyolcaddöntőbe kvalifikáló Anglia volt.

Az ukránok támadó szellemben léptek pályára és számos apró lehetőségük adódott a gólszerzésre, aztán jött Pjatov kapitális hibája és Rooney gólja, amivel előnybe kerültek az esélyesebb szigetországiak.

Nem adták azonban fel Konopljankáék és a 63. percben Devic révén úgy tűnt, sikerül is egyenlíteni. Kassai Viktor és alapvonali segítője, Vad II István viszont máshogy gondolta és elvette a találatot - utóbb kiderült, mintegy 12 centiméterrel haladta át teljes terjedelmével a gólvonalt a labda. Az állás később már nem változott, így a házigazda ukrán válogatott búcsúzni kényszerült a tornától.

A történetnek azonban nem volt vége, hetekig, hónapokig téma volt a sportsajtóban. Kassaiéknak ráadásul ezután véget is ért a torna, mivel a hibát követően áldozatul esett a keretszűkítésnek, így június 20-án utazhattak haza. Ez azért is okozott meglepetést, mert a 2010-es világbajnokságon a magyar játékvezető még elődöntőn bíráskodhatott.

Az azóta eltelt négy évben épp az angol-ukrán meccsen történtek miatt vezették be a világ számos labdarúgó-pályáján és sorozatában a gólvonal-technológiát.

Reméljük, 2016-ban, Franciaországban, több szerencsével járnak nemcsak labdarúgóink, de játékvezetőink is...

forrás: rangado.hu.
 

Hozzászólások