Játékvezetőink hazatértek a törökországi edzőtáborból

2010-01-26 16:48:08
Rovat: Oktatás |
Megye:
Játékvezetők:


Az élvonalbeli játékvezetők és FIFA-asszisztensek az elmúlt hét végén érkeztek haza Törökországból, ahol a tavaszi hazai és nemzetközi megmérettetésre készültek fel. A fizikai felkészülést napi két edzés jelentette, a foglalkozásokra kiváló időjárási és pályaviszonyok között került sor.

 

A több mint 100 hazai és nemzetközi videofelvétel elemzésére 22 óra időtartamban került sor. A fő hangsúlyt továbbra is a futballisták testi épségének védelme, a játékosokkal és edzőkkel való hatékony kommunikáció jelentette. A csoportos megbeszélések jó lehetőséget biztosítottak a résztvevők számára a véleménycserére, szakmai vitára.

A megérkezést követő napon már Budapesten - nemzetközi ellenőreink jelenlétében - az UEFA játékvezetői bizottságának holland tagja, Jaap Uillenberg és Chis Wild, az Európai Labdarúgó-szövetség egyik munkatársa találkozott FIFA-játékvezetőinkkel, akik megjelenésükkel, nyelvtudásukkal pozitív benyomást tettek a tekintélyes vezetőkre.

Közben újabb nemzetközi feladatok is érkeztek: a katari szövetség meghívására az MLSZ JB Szabó Zsoltot, Szpisják Zsoltot és Tóth Vencelt jelölte ki a február 1. és 10. között esedékes bajnoki mérkőzésekre.

Jó esély van arra, hogy a férfiak után Kulcsár Katalin személyében egy női játékvezetőnk is bekerüljön az UEFA talent programjába. Ennek első megmérettetéseként legfiatalabb játékvezetőnőnk február 21. és március 4. között női A-válogatottak barátságos tornájára kapott meghívót, Ciprusra.

A hazánkban zajló futsal Eb-n kedden ismét magyar bíró működik közre: a Papp László Sportarénában a Szerbia - Portugália találkozón Kovács Gábor lesz az egyik játékvezető.

Szerkesztőségünk rendelkezésére bocsátották az MLSZ Hivatali Adminisztrációs vezetőjének, az MLSZ Versenyigazgatójának az edzőtáborban elhangzott anyagának PDF-es kivonatát, amely elérhető itt