focibiro.hu


Elitélték Cs. Jánost

2014-09-11 14:21:19
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Cs. Jánost, a korábbi játékvezetőt vesztegetésben, bűnsegédként ítélték el, ezért 450 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki rá a Fővárosi Törvényszék. A csütörtökön meghozott ítélet még egyik ügyben sem jogerős - derül ki a rangado.hu cikkéből. P. Csaba vesztegetés és hamis tanúzás miatt kapott felfüggesztett börtönbüntetést és 5 évre szóló eltiltást a labdarúgástól a 2010. augusztus 27-én lejátszott Videoton-Puskás Akadémia - Ferencváros U19-es bajnokin történtek miatt.

A vád és az akkori beszámolók szerint az akkor 19 éves P. Csaba megpróbálta megvesztegetni az ellenfél kapusát, Jova Leventét, hogy 4-0-ra veszítsenek, az FTC kapusa azonban visszautasította az ajánlatot, majd jelezte az esetet a klub vezetőinek. A találkozó játékvezetőjét, Cs. Jánost is bűnösnek mondták ki vesztegetésben, bűnsegédként, ezért 450 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki rá a Fővárosi Törvényszék a rangado.hu cikke szerint. Szalai Géza bíró ítélethirdetésében kifejtette: P. Csaba nem tudta megfinanszírozni a vesztegetést, ezért volt szüksége Cs. János segítségére, a volt játékvezető biztosította (volna) a pénzt.

"A bíró szerint az igazi visszatartó erő P. Csaba esetében nem a felfüggesztett börtönbüntetés - mert az csak akkor válik letöltendővé, ha ismét elkövet valamit -, hanem az eltiltás. A döntéshozó értékelte, hogy 2010-ben még fiatal felnőtt volt, és ez az egy cselekmény köthető hozzá, ezt is nehéz anyagi helyzetben követte el, ami szintén közrejátszhatott, hogy rossz útra tévedt. Ezért nem indokolt a végleges eltiltás - öt évet kell kihagynia. Ez visszatartó erővel és üzenetértékkel rendelkezik a többi játékostárs felé is" - írja a portál, idézve a bírót.

A bíró figyelembe vette a döntés során, hogy nem valósult meg a befolyásolás, de hangsúlyozta, hogy ez nem P. miatt történt így. Az ítélet első fokon született, így nem jogerős.