Berettyán Péter a Bajnokok Ligájában

Játékvezetőkről

2014-09-15 19:22:40
Berettyán Péter |

Berettyán Péter - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Berettyán Péter

Újabb magyar debütál a labdarúgó Bajnokok Ligájában: szeptember 16-án a Galatasaray-Anderlecht csoportmérkőzésen mutatkozik be a legrangosabb európai kupasorozatban Berettyán Péter FIFA-asszisztens.

A 29 éves sportember 2001 elején tette le a játékvezetői vizsgát, miután befejezte játékos-pályafutását. Gyorsan vette a lépcsőfokokat, és 2003-ban már az országos keretben találta magát. Négy évet töltött el az NB II-es játékvezetői keretben, majd 65 másodosztályú mérkőzés után válaszút elé került - asszisztens lett, és 2007 őszén már közreműködhetett a Portugália - Anglia U21-es play-off találkozón. Az eddigi leghasznosabb nemzetközi tapasztalatgyűjtés számára a CORE-program volt, amelyen Farkas Ádámmal és Horváth Róberttel vettek részt.

Azóta NB I-es és nemzetközi mérkőzéseken kamatoztathatja a tudását ? 2013-tól immár FIFA-kerettagként teheti mindezt. Szeptember 16-án, kedden 20.45 órakor harsan fel majd Vad II István sípszava az isztambuli Ali Sami Yen Spor Kompleksi küzdőterén. Asszisztensként Albert István és Berettyán Péter segítik a munkáját, az alapvonali játékvezetői teendőket Andó-Szabó Sándor és Szabó Zsolt látja majd el, a tartalék játékvezető pedig Viszokai László lesz. A két együttes főpróbája nem sikerült: a Cesare Prandelli által irányított Galatasaray hazai környezetben gól nélküli döntetlenre végzett az Eskisehirsporral, míg az Anderlecht a Lierse vendégeként játszott 2-2-t. A Bajnokok Ligája D csoportjában a belga és a török együttes is tiszta lappal indul, Berettyán Péter pedig átesik a tűzkeresztségen többek között Hamit Altintop, Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Felipe Melo, Umut Bulut és Goran Pandev jelenlétében.  

HAJRÁ PÉTER!  

forrás: mlsz.hu,
Hozzászólások: