focibiro.hu


Dr. Kulcsár Judit Olaszországban

2014-09-15 19:29:48
Megye:
Játékvezetők: dr. Kulcsár Judit |


A szabolcs-szatmár-beregi dr. Kulcsár Judit FIFA-asszisztens legutóbb Olaszországban bizonyíthatott.  A kanadai U20-as világbajnokságra tartalékként utazott ki Kulcsár Katalin, az utat Carina Vitulano sajnálatos sérülése nyitotta meg számára. A Ghána?Észak-Korea mérkőzés 8. percében sérült meg az olasz játékvezető, akinek a magyar FIFA-játékvezető vette át a szerepét.

Kulcsár Katalin ragyogóan teljesített, ennek köszönhetően újra bizonyíthatott: az Egyesült Államok-Kína találkozóra már őt jelölték bírónak. Produktumát a Németország-Franciaország elődöntővel koronázta meg. Szombaton következett az újabb próbatétel: Kulcsár Katalin Olaszországban fújhatott a sípjába ezúttal női vb-selejtezőn, Vercelliben a Stadio Silvio Piola adott otthont az észtek vendégjátékának.

Közel egy éve a tallinni Lilleküle Stadium közönsége a gól nélküli félidőt után itáliai hengerelést láthatott, a legendás Juventus-játékos, a 73-szoros válogatott Antonio Cabrini tanítványai 5-1-re diadalmaskodtak. Ezúttal is négygólos különbség volt a felek között: Bonansea a 6. percben szerzett vezetést, Zlidnis öngóljával a 8. percben már duplázódott az előny, Cernola a 27. percben 3-0-ra változtatta az állást, míg Manieri a 65. percben alakította ki a 4-0-ás végeredményt. Az olasz?észt vb-selejtezőn dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea voltak az asszisztensek, míg a tartalék játékvezető szerepét Eleonora Capello töltötte be.

Egy másik rangos találkozót is magyar FIFA-játékvezetőhölgy vezetett: a reykjavíki Laugardalsvöllur közönsége előtt Gaál Gyöngyi bíráskodása mellett csapott össze Izland és Izrael válogatottja. Áprilisban Ramat Gan városában Brynjarsdóttir góljával a skandinávok győztek. Gaál Gyöngyi munkáját Makkosné Petz Brigitta és Török Katalin segítették asszisztensként, a tartalék játékvezető Rúna Stefánsdóttir volt. Az északiak Brynjarsdóttir révén szereztek vezetést a 2. percben, Fridriksdóttir a 26. percben növelte az előnyt, a 91. percben pedig Gunnarsdóttir állította be a végeredményt. Svájc és Dánia mögött Izland megerősítette a harmadik helyét, az izraeliek az ötödik helyen állnak a 3. csoportban. A szombati mérkőzés sportszerűségére jellemző adat, hogy mindössze egyetlen sárgát kellett felmutatnia Gaál Gyöngyinek. mlsz.hu