focibiro.hu


Titkos, nem titkos, miért titkos?

2014-08-26 14:51:39
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: Puhl Sándor |


Megáll az ember esze azon, hogy az MLSZ titkosította a mérkőzések játékvezetői valamit szövetségi és biztonsági ellenőri küldéseit közel egy évvel ezelőtt. Mi vezethetett ide? Mi az oka? Mi a cél?

Először mindenki csak azt gondolta, hogy technikai hiba történt a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán és az adatbankban, mivel a hét elejétől nem volt látható az ellenőri küldés. Igaz, a helye megvan, de nevet nem írta ki a program. Vártuk a pénteket, hátha csak az utolsó pillanatban teszi fel minden megye és az MLSZ JB. a küldéseket. Hiába vártuk. Este azt az információt kaptuk, hogy az MLSZ döntése és utasítása alapján kellett a küldéseket eltüntetni a két oldalról.

Mi lehet az oka ennek? Talán az érdeklődök megtudják, hogy ki lesz az ellenőr? A szurkolókat elsősorban a játékvezető személye érdekli. Hidegen hagyja őket, hogy ki az ellenőr és ki a szövetségi ellenőr. Sőt! Eláruljuk, még az asszisztensek sem érdekli a szurkolókat.

Akkor mi lehet a cél? Senki sem tudja, hiszen ha azt akarják, hogy a játékvezető ne lássa az ellenőri küldést azt máshogy kellene elintézni. Az ügyviteli rendszerben minden programban le kellene tiltani. Ha ez a cél, akkor viszont az MLSZ JB vezetői és az informatikusok egyszerűen amatőrök.

Miért jó, ha tudja az ellenőr nevét a játékvezető? Történik pl. az utazás során valami a játékvezető 3-assal, 4-essel vagy most már a hatossal, akkor tudnak konzultálni a játékvezetővel. 2013-ban ugye senki nem gondolja azt, hogy megbeszélik egymással előre, hogy hogyan osztályozza őt az ellenőr. Aki erre gondol, az azt is tudja, hogy ha ez állna fent, akkor már régen úgyis lezsírozták azt!

UEFA és a FIFA közzéteszi

Megnéztük az UEFA és a FIFA weboldalát, ahol minden ellenőri küldés közzé van téve. Ezek szerint a nemzetközi szövetség példamutató.

 

Ismét megkerestünk több megyei JB. elnököt és küldőt, akik tőlünk értesültek a furcsa MLSZ-es egyoldalú döntésről. Nevüket azonban kérték, hogy ne tegyük közzé, mert tartanak Berzi Sándor retorziójától, mert akinek eddig véleménye volt azt eltávolította Berzi. A megyék számára az is furcsa, hogy miért vetette le az MLSZ minden bajnokságról az ellenőröket. A logikusan gondolkodó ember nem érti, hogy megint ezt az örültséget ki találta ki!

Kérjük, sőt követeljük, hogy az MLSZ állítsa vissza az ellenőrök küldését a fenti két oldalon, a korrekt és hiteles tájékoztatás érdekében. Sőt! A már lejátszott és korábban feltett ellenőrök nevét is ismét hozza nyilvánosságra a Szövetség

Amennyiben mégis úgy gondolják, hogy titkos az ellenőri küldés, akkor a hatályos versenyszabályzatot módosítsák ennek megfelelően.

Kérjük inkább a korábban felvetett problémák megoldásán dolgozzon az MLSZ JB. és informatikusa:

  • ellenőri rendszer kialakítása
  • ellenőri jelentések statisztikai kimutatása
  • küldési rendszer problémái
  • leiratkozási modul megprogramozása
  • on-line játékvezetői tesztek
  • statisztikai kimutatások
  • hozzáférési és jogosultsági problémák megoldása
  • alapvonali játékvezetők kérdése
  • küldési ütközések kiküszöbölése
  • e-mail és SMS értesítési opciók

Nem beszélve arról, hogy a hatályos versenyszabályzat és más szabályzat is tele van olyan hibákkal (elírások, hatályon kívüli törvényi hivatkozások) ami óvásokhoz és fegyelmi eljárásokhoz vezethet. Bízunk az MLSZ főtitkárának és operatív igazgatójának józan gondolkodásában!