focibiro.hu


15 éves lánynak engedelmeskednek

2014-08-26 16:48:45
Megye: Csongrád |
Játékvezetők:


Orovecz Éva a megyei III. osztályban is lenget. A megyeháromban meccset vezetni, lengetni nem mindig leányálom, ám a 15 éves Orovecz Éva mégis itt áll helyt hétvégéről hétvégére. A vásárhelyi lány édesapja és testvérei révén került kapcsolatba a futballal, amelyet 12 évesen kezdett, majd egy baráton keresztül lett játékvezető. ? Három éve játszom a HFC lánycsapatában, és mivel folyamatosan egyre több fiatal érkezett, mostanra a felnőtt keretben is lehetőséget kapok. Mindhárom bátyám focizik, Renátó, Christopher és Ádám is a vásárhelyi együttesben kezdte, most előbbi kettő Svédországban él, és alacsonyabb osztályban szerepel, utóbbi az Illés Akadémián tanul. Sőt, a nagypapám és az apukám is futballozott, itthon a kertben tanultam meg az alapokat. Éppen apu egyik barátja, Csuka Ferenc hívta fel a figyelmemet a játékvezetésre, azóta már többször is volt olyan, hogy vele alkottam az asszisztensi duót ? mesélte a delmagyar.hu-nak.

15eveslany

  Évi 13 évesen vizsgázott le, majd tavaly került a megyei keretbe. Vezetni egyelőre az utánpótlásban szokott, ám lengetni már a megyehármas felnőttbajnokságban is volt lehetősége. ? Nagyon szeretem a játékvezetést, remélem, hamarosan a felnőttek is között többet lesz nálam síp, mint zászló. Ebben látok nagyobb jövőt, ám a focit sem szeretném abbahagyni: egyelőre összefér a két dolog, sőt még a zongoraóráimra is van időm. Rossz tapasztalatom nincs, kedvesek velem, persze volt már olyan, hogy amikor megláttak, azt mondták:

Remélem, nem ez lesz az első meccsed!" A drukkerek és a játékosok is tekintettel vannak arra, hogy lány vagyok, ám ha hülyeséget intek, akkor én is megkapom a kritikát - árulta el. Évi a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola sportosztályába jár, szeptemberben kezdi a tizediket. Osztálytársai tudják, mivel telnek a hétvégéi, viccelődnek is vele eleget.

 Sokszor megkérdezik, hogy elhoztam-e a suliba a piros lapomat, amikor pedig már várjuk a szünetet, megjegyzik: Évi, fújd le az órát!" Egyszer már viccelődtünk is ezzel, a csengő helyett úgy végződött az óra, hogy háromszor a sípomba fújtam ? mondta nevetve a 15 éves játékvezetőnő.  

forrás: csongradfoci.hu