focibiro.hu


Rendőrt hívtak a piaszagú játékvezetőhöz

2014-09-16 15:16:43
Megye: Pest | Pest |
Játékvezetők:


A sződiek és a csörögiek szerint is bűzlött az alkoholtól a megye hármas meccs bírója, aki indokolatlanul szórta a lapokat.

A Pest megyei harmadosztály Északi-csoportjának ötödik fordulójában a házigazda Sződi BLSE 2-0-ra nyert a Csörögi Reménység SE ellen.

Telt ház előtt lépett pályára a két szomszédos falu csapata. A meccs főszereplője sajnos a játékvezető volt. Egy nyugodt, sportszerű, szinte már barátságos hangulatú meccsen kiosztott körülbelül húsz sárga és három piros lapot, majdnem mindet feleslegesen. Gyakorlatilag az egész meccsen síppal a szájában, lappal a kezében szaladgált. Reméljük nem sűrűn fogunk vele találkozni...

Az első félidőt görcsös akarás jellemezte, viszonylag gyenge játékot mutatott mindkét csapat. A hazaiak ki tudtak alakítani néhány helyzetet, az ellenfélnek inkább a távoli lövései voltak veszélyesek. A harmincadik perc körül emberhátrányba került a Sződ, a szünetre maradt a gól nélküli döntetlen. A második félidőben a csörögi csapatkapitány kiállításával kiegyenlítődött a létszám. Büntetőből vezetést szereztek a sződiek Bécsi Tamás jóvoltából, amit egy szép akció után Somogyi Balázs megduplázott. Ezután ismét emberhátrányba kerültek, ennek ellenére a második félidő második felében nem nagyon kerültek a kapu közelébe a vendégek.

„Köszönjük, hogy ennyi szurkoló előtt játszhattuk le ezt a helyi rangadót! Szomszédainknak pedig sok sikert kívánunk a jövőben!” – írja a Sződi BLSE Facebook-oldala, és ezek a mondatok is remekül példázzák, hogy a sportbarátság jegyében zajlott a találkozó, amelyet egyedül a játékvezető ténykedése árnyékolt be.

Juhász István sződi önkormányzati képviselő a következő bejegyzést tette közzé a történtekről:

„Vasárnap két szomszéd falu baráti csapata csapott össze bajnoki mérkőzésen. Sajnos a közel kétszáz nézőnek szembesülnie kellett az enyhén 'illuminált' állapotban lévő játékvezető rosszindulatával. A mérkőzés végére a csörögi vezetők hívására kiérkező rendőrök szerették volna megszondáztatni a játékvezetőt, aki sajnos megtagadta az intézkedést. Nem tudom, de talán ez az esemény is a magyar foci válságának számlájára írandó...”

A csörögiek csapatkapitánya, Oláh Tamás ugyancsak az internetes közösségi oldalon fakadt ki:

„Szomorú, hogy egy játékvezető 22 ember munkáját dönti romba, és nincs jogunk ellene cselekedni, mindig nekik hisznek. Mikor lesz ennek már vége? Amatőr futballszeretők hétvégéje megy tönkre, vegyük már észre!”

A rutinos cserekapus, a 36 éves Mány Sándor személyében olyasvalaki ült a vendégek kispadján, aki hosszú évekig játékvezetőként tevékenykedett, ezért kíváncsi voltunk a véleményére.

– Rangadónak lett kikiáltva, de barátságos jellegű meccs lett belőle. Egy másik kollégám is kint volt, és ő is úgy látta, ahogy én: talán három-négy sárga lap volt ebben a meccsben. Nem kellett megfogni lapokkal a mérkőzést, mert nem volt mit megfogni. A szabálytalanságok után bocsánatot kértek és felsegítették egymást a játékosok. Játékvezetői szemmel indokolatlan volt a sok sárga, és akkor a piros lapokról még nem is beszéltem. Még a meccs szövetségi ellenőre is megkérdezte a végén, hogy nem volt erős egyik-másik lap a bíró részéről – mondta a Pestmegyeifoci.hu megkeresésére Mány Sándor. – Hogy ittas volt-e, azt nem tudom megítélni. Nem úgy ismerem őt, mint aki iszik meccs előtt, rágalmazni pedig nem akarok, de a sződiek és a mieink is azt mondják, hogy érezni lehetett rajta. A szondát nem volt hajlandó megfújni, de a mi költségünkre a tizenöt ezer forintos vérvételre eljött volna. Csapatkapitányunk, Oláh Tamás heves vérmérsékletű, azt hittem, csak ezért mondja, hogy ittas a játékvezető, de amikor már a sződiek is mondták, akkor mindenkinek gyanús lett. Az egyik játékostól például megkérdezte, hogy volt-e már sárgája, mert nem akarta kiállítani... Az utóbbi két-három mérkőzésen egyébként nincs szerencsénk, de amit a sors elvesz, azt később vissza is adja. Amit Oláh Tamás elképzelt, azt mindig, mindenhol végigvitte, nagyon szimpatikus, amit itt felépít, ezért is igazoltam ide. Szeretnénk megcsípni a dobogót.

Az esettel kapcsolatban természetesen megkerestük Osztolykán Zoltán játékvezetőt is, várjuk reakcióját.

forrás: pestmegyeifoci.hu