focibiro.hu


Tilatakozik a Balatonfüred csapata

2014-09-19 09:26:57
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: ifj. Tuczai Miklós |


Tiltakozó levet juttatott el az MLSZ-be és szerkesztőségünkhöz az NB. III-ban szereplő Balatonfüred csapata. Változtatás nélkül közöljük a levelet, amelyre a csapat az MLSZ hivatalos válaszát is várja:

A Balatonfüredi FC labdarúgó szakosztálya hivatalosan tiltakozik a 2014.09.13-án lejátszott Balatonfüredi FC - Dorogi FC mérkőzésen közreműködő játékvezető, és 1. sz asszisztense ténykedése és viselkedése miatt. A 2. sz asszisztens korrekt módon, működött és viselkedett. Egy adott mérkőzésen a játékvezetők működését megítélni szubjektív dolog, de úgy érezzük, hogy ezen a mérkőzésen a két említett jv. nem biztosított egyenlő feltételeket csapatunk számára.

Mi is szeretnénk győzni minél jobb helyezést elérni és ha valamely csapat korrekt körülmények között legyőz minket, sportszerűen gratulálunk neki.

De ha valami gyanús, mint ezen a délutánon is volt akkor az ellen tiltakozunk. A szombathelyi Tuczai Miklós játékvezető és a szombathelyi, jelenlegi dorogi edző Németh Szabolcs jó ismerősök, mi több jó barátok is. Néhány hónappal ezelőtt a szombathelyi kispályás bajnokságban mindketten a Lorineksz csapatát ?erősítették?, hétről hétre egy csapatban játszottak. Pár hónapja Tuczai Miklós jv. még a Vas megyei jb. M 1 keretének volta tagja, ahol együtt vezette a meccseket K. Katalin szintén M 1 kerettaggal, aki nem mellesleg már akkor is és most is a jelenlegi dorogi edző Németh Szabolcs élettársa. Tuczai Miklós jv. és Németh Szabolcs dorogi edző a szabad idejüket is gyakran töltötték és a mai napig gyakran töltik együtt, Szombathely nyilvános helyein.

A mérkőzés alatti ?baráti hangvételű? kommunikáció, ami a dorogiak (edző, játékosok) és a két jv. között folyt teljesen szokatlan és meglepő volt. Ilyen előzmények után a mérkőzésen történtek miatt már nem is szabadna meglepődnünk.

Íme, egy pár pillanat a mérkőzésről, a teljesség igénye nélkül. 47. perc: egy füredi és egy dorogi játékos összerúgott a labdára, a dorogi a földre került. A dorogi edző,hevesen reklamált, szabadrúgást csapata, míg piros lapot az ellenfél számára. A jv. azt sem tudta mi történt, a piros lapot felmutatta a 17 sz. füredi játékosnak, annak, aki ott sem volt az esetnél. Utána a dorogi kispad és a kollégája segítségével a 24 sz. füredi játékost á llította ki.

72. perc: a dorogi büntető terület előterében kb. 18 m-nél megrúgták a 17 sz füredi játékost. Az akkorát szólt, hogy még Siófokon is lehetett hallani. A sípszó, a veszélyes helyről járó szabadrúgás, a dorogi játékosnak járó piros lap elmaradt. A jv nem látott nem hallott semmit. Ellenben a füredi kispad felől érkező ?Fault volt nem hallottad? mondatot meghallotta a jv. és ezt Pető Tamás v.edzőnek tulajdonította, amiért őt kiállította. Pedig Pető Tamás nem is szólt egy szót sem. A jv a jelentésében, (Melyet a mérkőzés után 1 órán keresztül fogalmaztak, valószínűleg, nem tudtak mit írni, hogy ?jó is? és ?igaz is? legyen. A dorogi csapat már 30 perce a buszon ülve várta a jelentést.) őt heves reklamálásért feljelentette. Előzőleg még a 47. percben történteknél, amikor a dorogi edző beazonosíthatóan reklamált, és piros lapot követelt, amit a tőle 2m-re álló asszisztensnek is hallania kellett, nemhogy kiállították volna az edzőt, de még nem is figyelmeztették.

82.perc: A dorogi gól után, az egész dorogi kispad a pályán ünnepelt. Edző, tartalékok, lecseréltek. Az asszisztens nem jelez, nem hívja ki kollégáját, mint azt pár perc múlva a Füred ellen teszi. Nekik lehet.

90.perc: A második félidőben 5 csere volt, (2.5p.) a kiállításnál újabb időveszteség történt, ápolás és a kiállított játékos beazonosítása,(min.2p.) utána a két edző kiállítása.(1-1p.) A reális hosszabbítás 6-7 perc lett volna. Tuczai Miklós jv. ezt is sajátságos módon oldotta meg, mert 2 perc ráadást jelzett.

91. perc: A dorogi edző sértően átszólt a füredi kispadra. A tőle 2m-re álló asszisztens őt megint nem hallotta. Bezzeg a 10m-re álló füredi másodedző nem különb válaszát már igen. Ezért kiállítatta a füredi másodedzőt. Szelektíven látott, és szelektíven hallott az asszisztens spori is ezen a szombaton.

Tudjuk, hogy az ilyen összefonódásokról az MLSZ-ben nem tudhatnak, ezért ezt a küldésnél nem is vehették figyelembe, de a jv-nek ezt kutya kötelessége lett volna előre jelezni a küldő felé.

Kérjük az illetékeseket, hogy az ügyet kivizsgálni szíveskedjenek, hogy a jövőben ehhez hasonló eset ne fordulhasson elő, és okulásként szolgáljon más játékvezetők és csapatok számára is.

Megjegyzés: A mérkőzésről video felvétel készült, az MLSZ által megbízott egyik munkatársa segítségével !!

  Tisztelettel: A sportszerű játék, és a korrektség elkötelezett hívei, a Balatonfüredi FC nevében Dr. Csákvári Tamás elnök Fülöp Zoltán sz.oszt. vezető