focibiro.hu


Válaszolt az asszisztens

2014-09-18 10:46:20
Megye: Pest | Pest |
Játékvezetők:


Nagy port kavart játékvezetői társadalomban a pestmegyeifoci.hu hétfői cikke, amelyben arról írt, hogy "Rendőrt hívtak a piaszagú játékvezetőhöz". A weboldal fórumában a mérkőzésen közreműködő asszisztens részletes választ írt:  "Kedves Olvasók!

Azt gondolom, hogy ennek a cikknek a végigolvasása után nem tehetek mást, mint, hogy reagálok, mint a mérkőzést vezető hármas 1-es számú asszisztense. Osztolykán Zoltánt jól ismerem, legalább 30 meccsen működtünk már együtt, melyek között voltak könnyebbnek és nehezebbnek ítélt, jobban vagy kevésbé jobban sikerült meccsek. Minden mérkőzésére maximálisan felkészül, képben van, emlékei mindig színesen élnek a csapatok régebbi meccseiről - ha ugyan vannak régebbi meccseik. A helyszínre érkezés első percétől nem foglalkozik mással, csak a mérkőzés körülményeivel, rendezői névsorral, játékosok igazolásaival, pálya, saját felszerelés állapotával stb. néha már túl szőrszálhasogató módon. Egy dolog biztos, ebbe nem fér bele alkoholfogyasztás. Mint említettem, már sokszor találkoztunk, magánemberként is volt már rá példa amikoris egy pohár bort szinte bele kellett erőszakolni. Node ez az amit mindenki elhisz, vagy nem. Rátérve az említett mérkőzésre több dolog is masszívan el lett ferdítve az újságíró vagy nyilatkozattevő által. A mérkőzésen 8 db 1. sárgalap került kiosztásra gáncsért, lerántásért, szövegért.

A figyelmeztetett játékosok közül 3-an mégsem tudták türtőztetni magukat és megkapták 2. sárgájukat. Többek között a leghangosabb Oláh úr, aki szöveg után ( szöglet vagy nem ) az ígéretes helyzetben a kapura törő, a labdát vezető és birtokló játékost utolsó védőként oldalról-hátulról a büntetőterületen belül gáncsolta. Sok helyen ez azonnali piros. A megítélt büntetőt Bácsi Tamás és nem Bécsi Tamás értékesítette - itt is egy példa a felületes újságírásra. Szóval Oláh úr rendben elhagyta a játékteret és környékét mezét levéve, majd a korláton kívülről lázított és szított itt meg nem jeleníthető módon többek között lecserélt játékostársa mellett, aki egyébként a mérkőzés első sárgáját a 3.percben hátulról lerántásért kapta, ami szintén nagyon narancssárgás volt . Vége a meccsnek, vonulunk az öltöző felé, a játékosok nagytöbbsége gratulál, még a vesztes csapat játékosai is, lenyugodtak a kedélyek, amikor Oláh úr közli, hogy rendőrt hívott szondáztatás elvégzésére. Osztolykán a lehető legjobban reagál: sehogy.

Írjuk a papír jegyzőkönyvet, mert hát M3-ban csak ajánlott, mikor kopognak. Kivezényelt rendőr úr elmondja, hogy lakossági bejelentés történt, és hogy szondázást kérnek. Tényként közli, hogy neki szondázást ilyen körülmények között nem szabad végeznie, mármint, hogy lakossági bejelentésre, (képzeljük csak, el amint Mo. összes rendőre nem csinál mást csak a bejelentések alapján szondáztatja a szomszédot) amit a CB-n is megerősítenek. Igazoltatnak két egyént, Osztolykánt és az MLSZ-től hivatalosan kivezényelt szövetségi ellenőrt, Cicka Gábort, aki végig ott volt a mérkőzés első percétől a távozásunkig. Osztolykán elmondta, hogy szívesen részt vesz vérvételen - pontosabb és megbízhatóbb, mint a szonda - feltéve, hogy azt Oláh úr, a bejelentő állja- nyilván nem történt semmi. A vendég igazolásért mosolyogva bekopogott Mány Sanyi, régi ismerős, aki hangzatos M3-as tevékenységét elcserélte egy cserepados kapusposztért, amit egy gyalázatos nyilatkozattal akar megvédeni/megtartani. Sanyi, gratulálok, helyre tetted magad! Hazamentünk, megkaptuk következő küldésünk, majd ismerős és barát kollégák telefonon faggatnak, mi történt, mert baj van. Itt állok/állunk, és nem értjük, hogy hogy juthatunk ide?!

Egy vesztes mérkőzés után a csapat ?heves vérmérsékletű?kapitánya és kompániája megbolygatja a témát. Emiatt kerül kellemetlen helyzetbe és bajba egy remek játékvezető. M3 Magyarország.

Üdvözlettel, Deák Zoltán."