focibiro.hu


Brutális videó: Hasba térdelte a kapus a bírót

2014-09-30 20:02:40
Játékvezetők:


A Martonyi-Sajókaza mérkőzésen történt az eset, amiről videó felvételünk is van. Borsod megyében is zajlik az élet, igaz, ez most olyan eset volt amit azért ritkán lát az ember. A Martonyi-Sajókaza meccsen a vendégek kapusa kikelt magából, többször megtámadta a játékvezetőt, majd hason térdelte. Természetesen a spori félbeszakította a meccset. Honlapunk megkereste az érintetteket is. Hazai részről Vécsi István mondta el mi is történt pontosan. - A sajókazai csapat az első félidőben is trágár szavakat kiabált, főleg egymásnak, ezért a játékvezető 2-3 alkalommal megállította a mérkőzést és figyelmeztette őket a kulturált focira. A korábbi években soha nem volt velük probléma, sőt az egyik legjobban futballozó csapat volt. Mi így is készültünk ellenük, hogy revánsot vegyünk a korábbi vereségekért. Határozott és jó játékkal az első félidőben rúgtunk nekik három gólt, egyáltalán nem játékvezetői segédlettel. Az első félidőben egyszer rúgtak kapura nekünk. Ez őket nagyosan irritálta és a 60. percben elszakadt a cérna - mondta. Hogy mi is történt pontosan, azt nézzük meg videón.

A lényeg 3.40-től látható.

- Valakit kellet okolni a vereségéért, persze nem önmagukat. A szomorú ebben az, hogy nem ítélték el a meccs utáni időben sem a játékostársuk viselkedését, hanem különféle módon próbálták megmagyarázni. A legmerészebb az volt, hogy nem is szándékosan ment neki a játékvezetőnek. Aztán olyan, hogy lefizettük a játékvezetőket... Egyértelműen jobbak voltunk minden tekintetben, és semmiféle játékvezetői segédlet nem volt. Minden úgy zajlott mint bármelyik más mérkőzésen, amit eddig lejátszottunk. Megjegyzem, hogy egy játékosunkat úgy megrúgtak, hogy le kellett cserélnem, a videóban arra utaltak, hogy saját magát rúgta meg... Szóval röviden, tömören ennyi volt. Sajnos a sportkultúra kiütközött, vagy éppen elhalt ezen a délutánon - tette hozzá.

Természetesen a kapusnak is volt véleménye az esetről.

- Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a játékvezetők folyamatosan ellenünk fújtak, és nem sportszerűen vezették a játékot. 12 éve focizok kisebb nagyobb megszakításokkal, de még ilyen gusztustalan játékvezetést soha nem tapasztaltam, mint ezen a rendezvényen, és nagyon sajnálom, hogy elpattant nálam a cérna. Elnézést kérek, de nem a játékvezetőtől, hanem a csapattársaimtól, hogy ilyen szituációba hoztam őket - nyilatkozta Bartók Lóránt.