Elit képzésről

Profi - vegyes Oktatás

2014-10-17 18:38:49

bemelegítés - (2) - forrás:
Forrás: - bemelegítés - (2)

A Sport11 és az MLSZ-székház adott otthont az elitjátékvezetői, asszisztensi és ellenőri továbbképzésnek. A Sport11 (a volt Sportmax) műfüves pályáján történelmet írtak a hazai NB I-es és NB II-es játékvezetői és asszisztensi keret tagjai. Először teljesítettek úgynevezett yo-yo és ARIET yo-yo tesztet, ezáltal is követve a nemzetközi trendet. Ideális időjárási körülmények között fegyelmezetten hajtották végre a penzumot a jelenlévők, az MLSZ JB elnöksége hasznos tapasztalatokat szerzett a keret tagjairól.

- A brazíliai világbajnokság ráirányította a figyelmet az agyrázkódásos esetekre, komoly nyomás alakult ki a média és a közvélemény részéről - kezdte előadását Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnöke, aki utalt arra, hogy a témával az UEFA illetékes bizottsága nyoni ülésén foglalkozott.

Fontos útmutatót kaptak a játékvezetők, az asszisztensek és az ellenőrök arról, hogy amennyiben ilyen eset fordul elő a magyar futballpályákon, mi a teendő. Egy másik témakört is érintettek, aminek az lett a konklúziója, hogy a mérkőzés alatt a kispadokon az elektronikus kommunikációs eszközök használata tilos!

Bognár Tamás és Fábián Mihály FIFA-bírók részt vettek az alapvonali játékvezetők kétnapos kurzusán, és az ott szerzett információk összegzését osztották meg a hallgatósággal. Nem újdonságokról, hanem finomításokról volt szó.

Az alapvonali játékvezető segíti a játékvezetőt a fontos döntések meghozatalánál. Feladatai közé tartozik a gól, nem gól szituációk megítélése, valamint segít a büntetőterületen belüli szituációk megítélésében. Bizonyított tény, hogy az alapvonali játékvezető alkalmazása visszatartja a játékosokat a szabálytalanságok elkövetésénél. Kevesebb az incidens a rögzített játékhelyzeteknél, jobb a meccs feletti kontroll és a preventív hatása is tetten érhető. Az ellenőri szekció Puhl Sándor MLSZ JB alelnök és Tóth Vencel vezetésével összegezte az őszi szezon eddigi tapasztalatait. A játékvezetők és az asszisztensek részére Sáfár Sándor nemzeti fitness instruktor edzéselméleti tanácsokkal szolgált.

A Cooper-teszttől az intervall teszten át egészen a yo-yo-ig részletes elemzést adott a hatékony felkészülésről - írja az mlsz.hu
Hozzászólások: