focibiro.hu


Serdülő meccsen elkapták a játékvezetőt

2014-11-01 08:30:05
Megye: Nógrád |
Játékvezetők:


Egy magáról megfeledkező néző torkon ragadta a bírót, aki ezt követően beszüntette a mérkőzést. A Megyei I. osztályú serdülő bajnokság 8. fordulójában a Mátranovák Somoskőújfalu korosztályos együttesét látta vendégül. Az egy ideig békés mederben csordogáló mérkőzés egy gyerekek között lejátszott találkozón abszolút szokatlannak minősíthető eset miatt került a középpontba. A 20. perc tájékán jártak a csapatok, amikor Kurinka játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára. A megadott tizenegyest követően egy, a hazai kapu mögött éppen elsétáló néző bement a pályára, majd egyes vélemények szerint torkon ragadta a sípmestert, aki az attrocitás után be is szüntette az összecsapást. A nem mindennapi történésekkel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a mátranováki klub elnökével, a somosiak edzőjével, illetve magával a nézővel is.

Lássuk most az ő véleményüket!

 

Így emlékszik vissza a lényeges momentumokra a mátranováki klub elnöke, Serfőző Péter: ,,Egy szerencsétlen esemény történt, ami abszolút nem örömteli. és nem helyénvaló volt. A mérkőzés után a játékvezetői öltözőben egyébként korrekt módon pár szót váltottam a játékvezetőkkel. Úgy gondolom, hogy korrekten álltunk egymáshoz. Messze voltam az esettől, még egyszer mondom, nem helyes, ami történt, de a játékvezető is rutintalan volt, és nem jól reagálta le az eseményeket. 5 percen belül lejátszódtak olyan jelenetek, volt egy durvaság, majd az attrocitás, melyek hatása alá került a játékvezető, és ezek hatására hozott véleményünk szerint egy rossz döntést, ezután pedig szóváltásba keveredett egy nézővel, akivel a játékvezetőnek nem szabadott volna leállnia vitatkozni. Provokatívan viselkedett! Ennek a következménye pedig az lett, hogy a néző egy kinyújtott karmozdulattal eltolta magától a játékvezetőt."

 

Tőzsér Zsolt, a somosi fiatalok edzője így elevenítette fel a történteket: ,,Megítélésem szerint minden ott kezdődött, hogy egy jogos tizenegyest nem adott meg számunkra a játékvezető, pedig még ápolni is kellett a játékost. Valószínűleg érezte, hogy nagyot hibázott, ezután pedig a következő támadásnál volt egy enyhe elesés, aminél nem történt semmi, mégis befújta a tizenegyest. Szerintem az előző kompenzálása miatt. Ezután a néző nekirontott, illetve fojtogatta a gyerekek előtt. Nem ez volt a megoldás. Vagy nekem is be kellett volna mennem, amikor nem adta meg a jogos büntetőt, és le kellett volna ütnöm?

Azt se felejtsük el, hogy ez egy kölyök meccs volt! Mondtam is a gyerekeknek egy régi Képes Sportos idézetet: "a tizenegyes az, amit a bíró megad, az abból született gól még akkor is érvényes, ha a publikum háborog!"

Végül már a büntetőt nem is tudtuk berúgni, mert a játékvezető lefújta a mérkőzést." A magáról megfeledkező nézőt is sikerült utolérnünk, aki képpen nyilatkozott nekünk: ,,Egy tizenegyest reklamálva bementem a pályára, a játékvezető pedig provokatív módon jött felém. Én akkor ideges lettem, mentünk egymás felé, kitettem a kezem, majd lefogtam a vállát. Ennyi történt. Ezt követően elnézést kértem tőle, egyikünknek sem szabadott volna, így viselkednie."

 

forrás: nogradifoci.hu