focibiro.hu


Borsod: Külföldön jártak

2015-07-13 19:28:33
Játékvezetők:


Tartalmas programon jártak a borsodi játékvezetők Részletes program:

2015.07.08 Szerda éjjel 1 órakor Kazincbarcikáról a Borsod Megye III. osztályú Kazincbarcika csoport játékvezetői keret tagjai 27 fővel, plusz családtagokkal elindultak a több mint 500 km-re levő Szovátára (Erdély). A Szováta táblánál már meglepetéssel várták a több mint 50 fős csapatunkat. Ebéd után a program a Medve tó meglátogatásával folytatódott. A vacsora után korán lefeküdt mindenki.

2015.07.09 A csütörtöki nap fizikai teszttel kezdődött a helyi stadionban. A teszt után tartalmas reggelivel pótoltuk az elhasznált energiát. Reggeli után a játékvezetőknek elméleti előadással telt a délelőtt, majd ezt követően elméleti teszt következett, ahol a fiatalabb genercáióhoz tartozó játékvezetőknek teljesen önállóan kellett számot adni tudásukból. A teszt kiértékelése után egy 100%-os teszt született Tuza Lajos személyében.

A családtagok ezalatt az idő alatt a Parajd-i Wellness Központban kapcsolódhattak ki. Ebéd után egymás között kispályás tornán vett részt a játékvezetők csapata (3 csapat). A játékvezető hálátlan szerepét Galambosi István vállalta magára. A kispályás torna végeztével Bözödújfalura (elárasztott falu) tettünk kirándulást, majd Kőrispatakon meglátogattuk a Szalmakalap Múzeumot, ahol vacsorával egybekötött történelem órán is részt vehettünk, a helyi Szőcs Lajos jóvoltából. A szállásra visszatérve akik nem fáradtak el eléggé azok a szálláson lévő medencében kapcsolódhattak ki. szovata

 

2015.07.10 Délelőtt reggeli után ebédig oktatással telt el az idő. Ebéd után fakultatív programként a csapat egyrésze a Parajdi Sóbányába, a másik része a lepke múzeumba látogatott el, ahol élő trópusi lepkék között sétálhattak, illetve városnézéssel tölthették el az időt. Parajd után Korondra látogatott el a társaság, ahol többek között kézműves bemutatót is tartottak nekünk. A korondi programot követően a szálláshoz érve meglepetésben volt részünk, mert a táborvezető Károly Sándor szervezésében 3 tagú Székely zenekar várt minket. A köszöntő után újabb meglepetés ért minket ugyanis a zene megszólalása után a háttérből helyi népi táncosok léptek elő. A vacsora elfogyasztása után következett a szokásos díjátadás, mivel az edzőtáborban szoktuk jutalmazni az előző évad legjobb játékvezetőit, valamint jubilánsait. Ebben az évben csupán 5 éves jubilánsok voltak, akik oklevélben részesültek: Leskó Zsolt, Sándor Zoltán, Vincze László. Tuza Lajos az ősszel koránál fogva valószínűleg befejezi aktív játékvezetői pályafutását, ezért számára meglepetésként egy különleges emlékkönyvet kapott a serleg mellé. Ezt követően a kispályás labdarúgó torna eredményhirdetésére került sor.

Az első alkalommal hagyomány teremtve megrendezésre került kispályás tornát, melyet a táborban résztvevő Bodnár Róbert (fia) és Bodnár Ádám (unokája) utólagos engedelmével a nemrégiben elhunyt Bodnár István emléktornának neveztük el, mivel előtte rendszeresen részt vett az edzőtáborunkban és fiainak tekintette a kazincbarcikai játékvezetőket. Az eredményhirdetés után következett az est fénypontja melyen átadásra került a legjobb 30 év alatti játékvezető díja, melyet Feledy Roland kapott meg. Az év asszisztense a játékvezetői csapat egyetlen hölgy tagja Madarász Erika érdemelte ki. Az elmúlt év legjobb játékvezetője pedig Szabó László lett. A díjátadás után éjfélig élő zenés mulatozás vette kezdetét.

2015.07.11 A reggeli elfogyasztása után korán reggel útnak indultunk Törcsvárra a Drakula Kastélyba. Ahol rendkívüli élményekben volt részünk, ezt követően Brassóba mentünk, ahol csapatunk egy része városnézésen vett részt, a másik része pedig "libegővel" a Cenk hegyen tett látogatást. Brassóból hazafelé megáltunk Farkaslakán Tamási Áron sírjánál. A nap jókedvű szalonnasütéssel zárult.

2015.07.12 Reggeli után indulunk haza Kazincbarcikára. Röviden összefoglalva ennyi történt az elmúlt 5 napban, hisz az oktatásokon és a teszten kívül mindenkivel személyreszabottan el lett beszélgetve, ahol tanulságokat átbeszélve még sikeresebben működhetnek a következő idényben a játékvezetők. Ha csak a szakmai programot nézzük két-három napos edzőtábor is lehetett volna, de a játékvezetők több éve úgy döntenek, hogy inkább több napos legyen, mert a családtagok is részt tudjanak venni, így csapatépítő tréningnek is megfelelt. Ezért fordulhat elő, hogy év közben is rendszeresen egy-egy bográcsozásra vagy grillezésre összejön a társaság kisebb, nagyobb létszámmal.