focibiro.hu


Kulcsár: Bayern München

2015-10-07 19:53:36
Megye:


A női Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé a jutás a tét a Twente-Bayern München meccsen - magyar játékvezetői trió közreműködése mellett. A német határtól 5 kilométerre található iparváros, Enschede 30 ezres kapacitású stadionjában rendezik meg az FC Twente?FC Bayern München női BL találkozót a legjobb 32 között. A házigazdák a 4. csoport győzteseként jutottak tovább: 7-0-ra hengereltek az izraeli ASA Tel-Avív ellen, 10-0-ra ütötték ki a luxemburgi Jeunesse Jonglenster csapatát, majd 2-0-ra győzték le a Ferencvárost Marthe-Emilie Munsterman edző tanítványai az elmúlt három évben a közös belga-holland rendezésű bajnokság éllovasai voltak, történetük egyik legfontosabb mérkőzése előtt állnak. A hollandokhoz hasonlóan piros-fehér az alapszíne a 45 éve alapított Bayern München női együttesének. Ez idő alatt kétszer voltak bajnokok (1976, 2015), egyszer pedig kupagyőztesek (2012).

A 2009/2010-es BL-kiírásban ők is mérkőztek magyar gárdával, a szombathelyi Viktóriát győzték le 5-0-ra és 4-2-re. A Frauen Bundesliga jelenlegi kiírásában eddig mind a négy meccsüket megnyerték Thomas Wörle tréner kiválasztottjai. Az utóbbi bajnokijukon a kezdőcsapatban mindössze három német játékos szerepelt.

Az október 7-én 20 órakor kezdődő FC Twente-FC Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzésen Kulcsár Katalin sípjelére indul útjára a labda, aki egyedüliként képviselte Magyarországot az idei, kanadai világbajnokságon. Asszisztensei a szabolcs-szatmár-beregi dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea lesznek, tartalék-játékvezetőként a holland Shona Shukrula segíti a trió hatékony munkáját az 1998-ban épült FC Twente Stadionban - írja a szabolcsjb.hu.