Kis Ring kétszázados lett!

Játékvezetők statisztikái

2015-11-25 17:32:09
Ring György |

Ring György portré - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Ring György portré

Ring György FIFA asszisztensünk a Honvéd-Újpest mérkőzésen asszisztált 200. alkalommal az NB. I-ben.

A neves oktatási szakember és a "megmondó" Ring János gyermeke 2006. október 21-én debütált az élvonalban a Videoton-Honvéd mérkőzésen. 2007-től már nemzetközi mérkőzéseken is találkozhattunk György nevével, igaz FIFA kerettag "csak" 2008-tól lett. Korábban Vad István, míg jelenleg Kassai Viktor állandó asszisztense külföldön.

Közepes testmagasságú, erős izomzatú, fizikailag felkészült. Partbírói felkészültsége kiemelkedő, megfelelő figyelemmel, folyamatos koncentrálással követi a játékot. Elemző képessége az egyik erénye, a játékhoz- és a játékvezetéshez egészséges alázattal igazodik. Anyanyelvén kívül a FIFA egyik központi nyelvén, angolul beszél.

A játékvezetői vizsga megszerzését követően Budapesten különböző labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges ismereteket. Játékvezetői előrehaladását egy súlyos betegség gátolta meg. Egészségi állapotának javulása után kizárólag partbírói feladatokat látott el a Budapesti Labdarúgó-szövetség bajnokságaiban. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2006-ban lett az országos partbírói keret tagja.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 2008-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több UEFA-kupa, Intertotó Kupa és nemzetek közötti válogatott mérkőzés illetve csapattalálkozón segítette a játékvezető szakmai munkáját. Európa-bajnokság Svédország-ban 2009-ben rendezett U21-es torna elődöntőin három mérkőzésen, majd az Olaszország-Németország elődöntőn is hibátlan teljesítményt nyújtott, s ezért az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Játékvezetői Bizottsága őt jelölte az Anglia-Németország döntőt vezető holland Bjorn Kuipers egyik asszisztensének. Az Eb-n résztvevő játékvezetők és asszisztensek mindegyikénél legalább öt évvel fiatalabb.

A Budapesti Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság tagja, megyei játékvezetők egyik vizsgabiztosa. Családi kapcsolata Édesapja, Ring János nemzetközi, FIFA partbíró, asszisztens, a játékvezetők szakmai képzésének igazgatója.
Hozzászólások: