focibiro.hu


Kemény fogalmaznak Zalában

2016-01-17 15:19:36
Megye: Zala |
Játékvezetők:


Azok a játékvezetők, akik ezt nem érzik át, igazából akkor csak futball kurvák..

Balázsi Mihály a Játékvezetői Bizottság Elnöke értékelte az elmúlt fél szezont:

- 2015 augusztusban a sikeres tesztek után 101 játékvezető kezdte meg a vezetést, majd a "nyári szabadságolás" végén, sikeres teszteléssel 129 fő tevékenykedett. A játékvezetői Bizottságban Molnár László távozása után nagy változások történtek. Talent program vezetése Vizi István végzi. Ellenőri Keret vezetője: Szép Sándor lett. A hivatalos játékvezető küldő: Farkas István maradt. A játékvezetők oktatásáért pedig Gyarmati Tibor felel. Toborzó felelős: Lancz Zsolt lett. Személyi változások történése képen elmondható, hogy az egész rendszer elkezdett életre kelni. Elmondható, hogy a bajnokság egészét tekintve a "szakma" és a játékvezetés közelebb került egymáshoz.

- Szerencsétlen ebből a szempontból a két félbeszakadt mérkőzés, ahol a renitens játékosok minősítették saját magukat.

Megrúgták és mellbe ütötték a játékvezetőt Lefejelték és leköpték a sípmestert

- Számukra szerencsétlenség, számunkra szerencse, hogy mindkettő mérkőzésen hivatalos ellenőr "dolgozott". Ettől eltekintve a csapatok nagy része belátta, hogy a játékvezetők nem ellenségek. Számomra könnyebb volt szót érteni a "reklamáló" edzőkkel, hiszen köztük nőttem fel és ismerem a rezdülésüket, többször rávilágítva, hogy a Játékvezetői Bizottságnak elsősorban a Megyei bajnokság történései fontosak, mert itt élünk. Szerettem volna elérni, ami a bajnokság végére már sikerült, hogy mindenkinek a bajnoki mérkőzés a foci ünnepe legyen. Azok a játékvezetők akik nem így fogták fel, érezték a küldésben.

- Nagyon jó kezdeményezés volt, hogy téli Négy város Játékvezetői teremtornán, megyei csapatok Edző válogatottja, elfogadva meghívásomat képviseltette magát. Jó volt látni, hogy enyhültek a feszültségek, amelyek felhalmozódtak egyes edzők és játékvezetők között. Először lett a torna nemzetközi, hiszen pályára léptek és megnyerték a Maros megyei játékvezetők.

- Elkezdődtek a játékvezető toborzások, ahol a futsal játékvezetők 24 fővel jelentkeztek vizsgára, ebből 22-en sikeres vizsgát tettek. Köszönet Vincze Gábor, Stárics Roland instruktoroknak. Nagy pályás képzés 2015.01.16.-án indul Zalaegerszegen, ahol eddig 24 fő jelentkezett. Még lehet folyamatosan jelentkezni január végéig. Nem kevés, de még legalább ennyi fő kellene. Mindig azt vallottam, hogy itt emberré lehet válni és hobbi lehet a szakmánk.

Játékvezetői tanfolyam indul Zala megyében

- 2015. február 20.-án téli edzőtáborba vonulnak a játékvezetők, tesztelnek, ahol szembesülnek a keretszűkítés tényével, ezzel is javítja a játékvezetés respektjét és szakmai felkészültségét, ezzel nem csorbítva a "sporik" tekintélyét, kitartását. Szeretném, ha verseny helyzet alakulna ki a keretek és egyének között. A motiváció mindenképpen segíteni fogja a szakmai és fizikai felkészülést. Azok a játékvezetők, akik ezt nem érzik át, igazából akkor csak "futball kurvák", de ilyen egyénekről ebben a fél szezonban nem tudok. Elmondhatom, hogy a zalai játékvezetők biztos felkészülve és tele önbizalommal fogják várni a tavaszi rajtot. Pozitív hírrel is szolgálhatok: A magyar játékvezetők törökországi edzőtáborába két zalai játékvezető nyert meghívást: Berke Balázs és Molnár Attila. Gratulálunk Nekik.

- Köszönjük a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala megyei Igazgatóságának a nagyon korrekt hozzáállást a Zala megyei Játékvezetőkkel és ellenőrökkel szemben.

forrás: zalaifoci.hu