focibiro.hu


Botrány Veszprémben, ilyet még nem olvastál

2016-02-13 18:07:46
Megye: Veszprém |
Játékvezetők:


Hónapról hónapra elszomorító híreket lehet hallani Veszprémben. Az már bebizonyosodott, hogy a megyei igazgató és a JB. elnököt már régen le kellett volna váltani. Most újabb fordulat:

Következő levél érkezett hozzánk:

Tisztelt tenni, segíteni akaró, Emberek ! Segítséget szeretnénk kérni, a focibiro.hu nyilvánosságán keresztül mert az MLSZ Veszprémi Igazgatósága, az igazgatóval az élen, megint a játékvezetők, és a játékvezetés tisztasága ellen fordult. Ha segíteni nem segít, legalább ne ártson, mert évről évre fogy a létszámunk, és öregszik az állomány, hiába állít mást és ráadásul most megint egy értékes embert kíván kinyírni. Az igazgató kb. három hete a Veszprémi csoport bálján, bíztatta a hallgatóságot, hogy akinek problémája van, az jelezze neki. K. Z. Jelezte, nem félt, most meghurcolják, megyei küldőként, ellenőrként fegyelmi elé állítják, kivégzik. Mire számíthat ezek után egy mezei játékvezető, ha őszinte és becsületes akar lenni és ezt névvel vállalja is?

Ezért nem maradt más választás, mint a névtelenség, és a félelem. K. Zoltán régi, motoros már a Veszprém megyei játékvezetésben. Korábban volt már Ő a veszprémi csoport vezetője, megyei küldő, ellenőr, és megyei JB elnök is. Most megint Ő a megyei küldő, és egyben játékvezető ellenőr is.

Most még! Tudva levő, hogy Ő nem a pénzért csinálja, soha nem ragaszkodott a beosztásaihoz. Mindenki szereti, elfogadja. Eddig az igazgatóra nem is gondoltunk, mert ő a jelek szerint nem szereti! P. L. játékvezető volt, kipróbálta magát edzőként is, de játékvezető ellenőrként működött kb. egy évvel azelőttig. Akkor, mivel egy csoportbálon a szűkös hely miatt nem ülhetett a VIP asztalhoz megsértődött kilépett a JB-ből és a versenybizottság szövetségi ellenőrt csinált belőle. Szövetségi ellenőrként járja a meccseket, de nem veszi tudomásul, hogy neki már nem a játékvezetők működését kell ellenőrizni,minősíteni, hanem pl. azt, hogy van e és ha igen akkor tiszta e a WC. Többször is, a mérkőzések közben a nézőtéren, utána a jv-i öltözőben a játékvezetőknek és ellenőröknek, azután még az öltözők előtt idegeneknek, a feladatkörét jelentősen túllépve véleményezte a játékvezetést, mégpedig úgy, hogy itt is ott is, másként nyilatkozott ugyan arról a játékvezetésről. A megye négy jv-i csoportjából három a Veszprémi,a Tapolcai, a Pápai levélben fordult az igazgatóhoz, hogy azokra a meccsekre ahol e csoport játékvezetői vezetnek, oda P. L-, ne menjen szövetségi ellenőrnek, mert elfogadhatatlan ez a viselkedése. A kérés persze eredménytelen maradt, az igazgató figyelmen kívül hagyta közel száztíz játékvezető kérését. P. L. természetesen nem tetszett a három csoport döntése és továbbra sem szállt le a játékvezetéséről, de most már az ellenőrök között keresett újabb ellenséget. Egy Versenybizottsági ülésen meg is találta K. Z. személyében. Ott bírálta K.r Z. ellenőri munkáját, ami K. Z. tudomására jutott.   veszprem_jelentes Jogosan tette fel a kérdést az igazgatónak, hogyan juthat P. L. kezébe az ő ellenőri jelentése, és ha már oda került milyen jogon véleményezi, bírálja ő azt egy versenybizottsági ülésen? Érdemi választ nem kapott, ezért a következő mérkőzés után, amit hivatalosan ellenőrzött, az ellenőri jelentésben tette fel újra a kérdést, és leírta a véleményét, hogy legyen nyoma! Közben nyilvánosságra került az is, hogy P. L-n kívül még más arra illetéktelen személyek is hozzáférnek olyan adatokhoz, amikhez semmi közük, küldés tervezetek, még nem kész, nem felszabadított ellenőri jelentések, ellenőri jelentések, személyes adatok stb. ezért az igazgató megnyirbálta a hozzáférési jogosultságokat, ami sokat nem ér, mert vannak olyanok, vezetők, akik, személyes kódjukat átengedik használatra másoknak, haveroknak, akik ezzel visszaélnek, sőt még hamisítást is elkövetnek vele. Itt a fegyelmi, elmaradt, pedig MINDENKINEK tudomása volt, a történtekről! Még egy vizsgálat sem volt! De miért? Mellékletben elküldjük egy korábbi ügy történetét, ami szorosan kapcsolódik ehhez a történethez, ahol le van írva, hogy a kódokkal milyen súlyos visszaélések történtek eddig is, büntetlenül!

Segítségében bízva küldjük levelünket, a Vpm-i Játékvezetők Fóruma