focibiro.hu


Újabb bizonyíték Veszprémből?

2016-02-17 08:10:22
Megye: Veszprém |
Játékvezetők:


Előző cikkünkben már jeleztük, hogy a levélírók több bizonyítékot küldtek meg szerkesztőségünknek és az MLSZ vezetőinek. Kérésükre most közöljük a további visszaéléssel kapcsolatos levelüket: Tisztelt Sportvezetők!

Tájékoztatjuk Önöket, és egyben újabb bizonyítékokkal szolgálunk, a tekintetben, hogy a megyei JB komolytalan és teljesen alkalmatlan a feladatait megfelelően ellátni és a saját szabályait betartani.

Le kell váltani őket!

A játékvezetőknek az MLSZ előírása szerint (ha futsalos ha nagypályás) minden idény előtt, osztálybesorolás szerint sikeres elméleti és fizikai tesztet kell teljesíteniük annak érdekében, hogy működhessenek. Aki ebben az időben nem ér rá, esetleg sérült, vagy netán megbukott és nem tudta teljesíteni az előírt szintet, annak lehetősége van javítani az ú.n. pótteszten, melynek az időpontja nyilvános és mások számára is ismert. Akinek nincs érvényes tesztje, az az aktív státuszból az inaktív státuszba kerül és a rendszer nem engedi meccsre küldeni. Az adatokat az MLSZ rendszerén a JB-nek kell karbantartani, és a JB tud a státuszok állásán változtatni is. A JB elnök nyomatékosan kihirdette, hogy akinek nincs érvényes tesztje az semmilyen, de még kispályás mérkőzésen sem működhet. 2015. 12. 05-én szombat délelőtt rendeztek hivatalos megyei u. 15 ?a? csop. futsal meccseket. Ezeken a meccsen a játékvezető a veszprémi N. Zoltán volt.

Ha N. Zoltán is teljesítette volna korábban az előírt teszteket, akár a rendes vagy akár a pótteszt formájában akkor ezzel, részben semmi probléma nem lenne. De N. Zoltán az utolsó idényben már nem tesztelt sehol és semmikor és az egész idényben mérkőzéseken sem működött mostanáig.

Az MLSZ rendszerén, hirtelen mégis aktív státuszba került, és jogtalanul küldve lett mérkőzésre. Hogy mikor és ki által lett aktív, az könnyen kideríthető, ha hivatalosan lekérik az MLSZ informatikusától az ezzel kapcsolatos adatokat, mert ott minden lépés regisztrálva van. Az eredmény beszédes és meglepő lehet. Ki? Mikor? Honnan? Milyen kóddal? A megyei bajnokságok többnyire már befejeződtek, és nagyon sok olyan ráérő játékvezető van, aki becsületesen teljesítette az előírtakat, végig dolgozta az egész őszt és jogosultsága is lett volna ezeket a mérkőzéseket levezetni. Ők az elmúlt hónapokban részt vettek a kötelező csoport értekezleteken, a kötelező központi edzéseken is, amiken N Zoltán egyáltalán nem vett részt. Ha csak ezt nézzük, akkor már ez miatt is megkérdőjelezhető volt az ő jelölése ezekre a mérkőzésekre.

A JB hanyagságát bizonyítja az is, hogy érintettsége miatt N Zoltán nem is vezethette volna egyáltalán ezeket a meccseket. Ő a VFC- USE szertárosa, a VFC-USE pályáján büfés és a gyakorlatban ugyanehhez a klubhoz tartozó, ott edző és játszó felnőtt csapat gyúrója is. A mérkőzéseken, amit vezetett többször is a VFC-USE csapata lépett pályára. N Zoltán aktívvá tétele a rendszeren és a mérkőzésekre való küldése a fentiek szerint triplán hibás lépés volt. Lehet találgatni, és választ keresni a miértre, pl. könnyű pénz (ezeken a meccseken szokatlanul magas a díj, amire ritkán jut el egy hétköznapi játékvezető) sógor-koma, haver, stb. de ez lényegtelen. Ami a lényeg, és ami a biztos, hogy valaki a JB-ből teljesítmény nélkül, indokolatlanul, aktív státuszba tette, és hogy valaki a mérkőzésekre el is küldte. Ezzel csaltak, mindketten, a szabályokat durván megsértették és becsaptak mindenkit. Ez a többi becsületes játékvezető arculcsapása a JB részéről! Olcsó és elfogadhatatlan lenne az, ha ezek után valakik fedeznék őket és kiderülne, hogy N Zoltán a nyilvánosság kizárásával, titokban tesztelt volna, valahol, valamikor. Sok becsületesen teljesítő játékvezető került hátrányba egy nagy csalás miatt, és ehhez a JB-ből valaki még derekasan asszisztált is megint.

Kérjük segítségüket az eset körültekintő kivizsgálásában, és a megyei játékvezetők korrekt tájékoztatásában.

 

Sporttársi üdvözlettel a Vpm-i Játékvezetők Fóruma