focibiro.hu


Most is levelet írtak Mező Bélának

2016-03-07 08:15:15
Megye: Veszprém |
Játékvezetők: Mező Béla |


Tovább folytatódik Mező Béla JB. elnök munkáját érintő levelezések a veszprémi játékvezetők között. Most is szó szerint tesszük közzé a levelet, amelyet a legtöbb megyei kolléga megkapott. Tisztelt Mező Béla!

 

2016.02.26-án írt leveledre akaratod ellenére válaszolunk, mert arra válaszolni kell, tisztázni kell azt, hogy igazán miről szól, főleg azt, hogy miről nem és azt, hogy miről olvasnánk szívesen tőled. Ami még régebbre nyúlik vissza és tisztázásra szorul. Kuntner Zoltán, és utána Koma László elnöksége alatt is jártak VM-i játékvezetők Győr és Fejér megyébe vezetni. Akkor a küldő saját hatáskörében intézte a küldéseket, akkor ez is probléma és vitamentes volt, közmegelégedésre működött. Ez nem neked volt köszönhető. Ami neked volt köszönhető, hogy a te elnökséged alatt szűntek meg a Fejér megyei meccsek és mivel a küldésekbe is beleszóltál, itt ezen a téren is kialakultak a problémák. Egy pár dolog az elmúlt időből, nem feltétlenül kronológiai sorrendben.

Kuntner Z. küldő, ellenőr, kiállt az ellenőrökért, a játékvezetőkért. Tudtál a Polgár féle nemtelen támadásokról, amik a játékvezetők és Kuntner Z. ellen történtek. Te, mint JB elnök mit tettél az embereid védelmében? Mikor, kinek, írtad le, hogy ez így nagyon nem frankó, hogy álltál ki értük? Amikor a frissítő kurzuson Csik Ferenc a Kuntner ügyben meg lett kérdezve, emlékszel, hogy te hol álltál Béla?

Az oszlop mögött. Ahelyett, hogy a kérdező csoportvezető mellé álltál volna, hogy legalább ezzel támogass, és kiállj mellettünk, ku..ban voltál és beálltál az oszlop mögé.

Elbújtál Béla! Saját bevallásod szerint sok segítséget kaptál korábban Kuntnertől. Most amikor kellett volna, hogyan segítettél neki? Mit tettél, hogy álltál ki érte, mellette? Az hogy küldő lett csak neked volt segítség, neked nem volt küldőd, mert senki nem értett hozzá, nem vállalta más, ő vállalta, és Ő húzott ki a sza..ól.

Megint Ő segített neked, és nem te neki. A lehetőség, amit tőled kapott arra, hogy ingyen dolgozzon, és a segítség, amiről írsz, az két különböző dolog, az nem ugyanaz. Kuntner Z. lemondott. Béla, próbáltad marasztalni? Nem. Azt írtad, hogy az elnökség elfogadta. Milyen elnökség?

Csak te, mert NINCS ELNÖKSÉG, csak papíron van, te magad vagy, egyedül döntesz, ők mindent utólag tudnak meg, ha megtudják. Akkor sem mindig tőled. A véleményüket figyelembe sem veszed. Nincs Jb ülés, jegyzőkönyv, határozat, stb. Miért? (Mert nincs is elnökség!) Az utóbbi időben ismeretlen ok miatt sokan léptek vissza a játékvezetéstől. Mi tudtuk, most már végre te is megerősítetted. Hogy lehet ilyet leírni? Te vagy a JB elnöke. Neked tudni kellene az okát. De te honnan tudnád? Nem jársz meccsekre, ígéreteddel ellentétben nem jársz az értekezletekre Vp-be ahogy megígérted, (most véletlenül voltál) nem ismered a problémákat, semmit nem tudsz semmiről. Nem is érdekel! Mikor és hányszor voltál Ajkán, Tapolcán, Pápán?

Hányszor voltál az elmúlt öt évben megyei meccsen? Nem beszélgetsz a játékvezetőkkel, sokszor a nevüket sem tudod, nem ismered a problémáikat, véleményüket, leszámítva azt a pár embert, aki kihasznál, félre tájékoztat, befolyásol, leéget és folyamatosan nevetség tárgyává tesz. Az ő véleményük az etalon a számodra, azoké akik megbuktak a teszteken! (biztos, hogy ez is a mi hibánk, ez is mi miattunk van) Csak a saját karriered, a pozíciód megtartása az, ami érdekel, ami fontos neked. Ez az állapot, csak a te felelősséged, a te sarad, mert a te elnökséged alatt, süllyedtünk ide. Mit tettél az ellen, hogy fogynak, lelépnek a játékvezetők? Mit változtattál? Mióta elnök vagy, hányszor kísérted el az NB III-asokat a tesztre, és egyengetted az útjukat? Más elnökök ott vannak mindig, és lobby-znak a saját embereikért! Te hol vagy olyankor, mert amikor egyszer ott voltál, akkor sem mentél oda hozzájuk. Nem marad semmi titokban! Olyan, vagy mint egy gyerek, aki azt gondolja, hogy ha becsukja a szemét és nem lát semmit, akkor az nincs. De van Béla! Nyisd már ki a szemed! Aljas támadásról, nem létező fórumról beszélsz. De a kérdésekre nem válaszolsz, úgy teszel, mintha nem is lennének. Ha minden olyan szép és kerek volna, ahogy állítod nekünk, akkor tényleg nem is fogalmazódnának meg ezek a kérdések. De vannak és te kihátrálsz, és nem válaszolsz, olyan címen, hogy névtelenül érkeznek hozzád a kérdések. Szánalmas. Nagy Z. teszt nélkül ment meccset vezetni, kétszer is. Valaki aktívvá tette szintén teszt nélkül, meccsre küldte, ki és miért, értekezlet, tagdíj, edzéstábla?

 

Ellopta a lehetőséget a becsületesek elől. Véleményed szerint ez nem aljasság tőle tőled és attól, aki küldte, a többiekkel szemben? Az nem aljasság, hogy Te ezt megengedted, kétszer is? Mit tettél azért, hogy tisztázd ezeket az eseteket? Saját csapatnak vezetett, engedted, Ajkán hasonlóra nemet mondtál! Hol marad a tájékoztatás?

 

G. ügye. Megtaposta és életveszélyesen megfenyegette a társát, aki ráadásul majdnem belehalt ebbe. Téged tájékoztattak, és te azt mondtad, nem kell nagydobra verni.

Amíg meg nem jelent a sajtóban nem tettél semmit. Miért? Ez nem aljasság, G-től és tőled is?

Teszt, örök téma.

Te írtad! Aki nem tesztel sikeresen, semmiféle meccsen, még kispályán sem vezethet.

B. Jánosnak kérdésére megtiltottad, hogy a sikertelen teszt után kispályán vezessen. C. Zsolt nem is tesztelt, ott sem volt, beteg volt akkor, egy hét után Füreden, a te tornádon vezetett. P. Balázs, sikertelen 57%-os elméleti teszt után Füreden, a te tornádon vezetett. Ez nem aljasság a többiekkel, és pl. B. Jánossal szemben? Vagy B. János már most büntetve van, mert ő jelezte a először a G-féle aljasságot? Mi vár akkor a K. Attilára, akit G. megtaposott, életveszélyesen megfenyegetett, aki majdnem belehalt ebbe? Rajta is bosszút állsz, ő is büntetést érdemel? Ki és mi miatt csökken a jv-k száma? Ki járatja le a Jb-t? Ki viselkedik aljas módon? Te Béla, csak is te, meg azok az emberek, akiknek megengedsz mindent, és ezt kihasználják. Te vagy a felelős főleg meg az az elnökség, amelyik a nevét adja ezekhez az aljas dolgokhoz, ha egyáltalán tud róla. De itt a lehetőség, hogy válaszolj a kérdésekre, és tisztázd magad!

 

Azt azért te sem gondolhatod komolyan, hogy ezekért a dolgokért nem te vagy a felelős, hanem azok, akik kérdeznek, és keresik a koncepciót a tetteidben, és nem értik, hogy kedden így, szerdán úgy, csütörtökön meg amúgy beszélsz. És ez után leírod, hogy a kritikákat és a legjobb javaslatokat figyelembe véve hozza meg az elnökség a döntéseit. Béla ez az aljasság! Ez az aljasság, hogy visszaélsz a pozícióddal, és megpróbálsz becsapni minket, és nem ám az hogy valakik, akik ismernek és félnek a bosszúdtól névtelenül kérdeznek, igaz módon tájékoztatnak és segítségért kiáltanak.

 

Kíváncsian várjuk csak is az őszinte válaszaidat a kérdéseinkre, de nagy reményeket nem fűzünk hozzá, mert a személyeskedésre, a névtelenségre, és még ki tudja, mi mindenre fogsz hivatkozni, csak, hogy ne kelljen válaszolni!

 

2016.03.06.                                         Sporttársi üdvözlettel, a létező VPM-i Játékvezetők Fóruma