Buzás a döntőben

Játékvezetőkről

2016-05-19 19:46:04
Buzás Balázs |

Asszisztens - alulróé - forrás:
Forrás: - Asszisztens - alulróé

Nem panaszkodhat Buzás Balázs az U.17-es EB-n a küldésére: csoportmérkőzések, negyeddöntő, elődöntő, döntő!

8/05/2016, 13:00 CET

Portugal - Netherlands

Referee: Peter Kralović (SVK)

Assistant Referee 1: Balázs Buzás (HUN)

Assistant Referee 2: Lazaros Dimitriadis (GRE)

Fourth official: Gunnar Jarl Jónsson (ISL)

UEFA Referee Observer: Asim Khudiyev (AZE)

UEFA Delegate: Ludovico Micallef (MLT)  

 

Az mlsz.hu nem, de az Mljt.hu legalább ír a teljesítményéről:

Élete első, legrangosabb nemzetközi megmérettetésén hosszú utat járt be a magyar FIFA-asszisztens  a döntőben is szerepet kap.

Az azerbajdzsáni U 17-es Európa-bajnokság nyitófordulójában a házigazdák portugálok elleni mérkőzésén mutatkozott be a korosztályos kontinensviadal egyetlen magyar képviselője, a békéscsabai Buzás Balázs. A bakui Olimpiai Stadionban a lengyel Bartosz Frankowski vezette a találkozót, amelyen a portugálok 5-0-ra hengereltek. Második alkalommal a Németország-Bosznia-Hercegovina meccsen (3-1) bizonyított a szlovák Peter Kralovic segítőjeként. Az Olaszország-Hollandia összecsapáson ismét a lengyel Frankowski asszisztense volt Buzás Balázs. A Karabakh Stadionban Che Nunelly góljával a hollandok bizonyultak jobbnak. A negyedik próbatétele a svéd-francia csoportmérkőzés volt, és immár harmadízben lehetett az asszisztense Frankowskinak. A svédek Teddy Bergqvist találatával gyűjtötték be a három pontot.

A negyeddöntők előtt szűkítették a kereteket, és Buzás Balázsra ezután is számítottak. A legjobb négy közé jutásért vívott Németország-Belgium párharcon az izlandi Gunnar Jarl Jonsson munkáját segítette. A németek a lipcsei Renat Dadashov góljával jutottak tovább. A portugál-holland elődöntőn a szlovák Peter Kralovic munkáját segítette a magyar asszisztens - immár negyedszer is a görög Lazaros Dimitriadis-szal alkotott párt. A portugálok José Gomes és Dalotz góljával gálázva nyertek, így készülhetnek a fináléra. Ott ismét találkozhatnak a tavaly óta FIFA-kerettag Buzás Balázzsal, ugyanis asszisztensünk megkoronázta az azerbajdzsáni szereplését - a döntőben is leteheti a névjegyét.

Május 21-én Bakuban a Portugália-Spanyolország ibériai presztízsmeccs az Eurosport jóvoltából ország-világ szeme láttára 18 órától a cseh Petr Ardeleanu sípjelére kezdődik, az oldalvonalaknál Buzás Balázs és a török Ceyhun Sesigüzel segítenek neki, a tartalék-játékvezető pedig az izlandi Gunnar Jarl Jonsson lesz.
Hozzászólások: