focibiro.hu


Botrány Hevesben

2016-07-30 13:25:56
Megye: Heves |
Játékvezetők:


Hatalmas gondok, visszaélések, logikailag hibás, nem koherens, valótlan, az Fsz. szabályokban nem létező, állítások.  

Péntek délután levelet küldött a Heolnak Tyukodi József, az MLSZ Heves megyei Igazgatóság Játékvezetői Bizottságának leköszönő elnökségi tagja, küldő bizottsági tag, valamint központi edző.

Írását változtatás nélkül közöljük - írta a heol.

 

Mi pedig ezt átvesszük.

2015. májusában hosszas vívódás után, megkerestem Jakab Gábor társadalmi elnök Urat, hogy jelezzem neki azokat a problémákat, visszaéléseket, amelyeket vezetőként tapasztaltam mind a játékvezetés mind pedig a megyei labdarúgó életben. Azóta azokban az ügyekben, amelyeket feltártam, semmi előrelépés nem történt. Ezeket a későbbiek folyamán az újságírók rendelkezésére tudjuk bocsájtani.

Miután egy éve nem történt változás ezekben a dolgokban, ezért a csapatok jelzését és megkeresését figyelembe véve, továbbá velük folyamatosan konzultálva megfogalmazódott a Heves megyei labdarúgást féltők körében, a labdarúgó szakosztállyal rendelkező egyesületek több mint 2/3-ban, hogy a változás elengedhetetlen, ami eljuttatásra került az MLSZ elnökségéhez is. Ezért is érthetetlen mindenki számára az MLSZ Elnökségének döntése. Rajtam kívül a Heves megyei játékvezetői közegből egyetlen egy ember, név szerint Bozó Zoltán fiatal újonc FIFA asszisztensi kerettag merte felemelni hangját, az MLSZ előírásainak megszegésével kapcsolatosan. Ezekről hivatalosan is tájékoztatta, a társadalmi Elnököt Jakab Gábort, az Igazgatót Jenei Károlyt és feletteseit az MLSZ Játékvezetői Bizottságát is.

Ennek következményeként fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene illetve több sportszakemberrel szemben, amely eljárás a Fegyelemi szabályzat rendelkezéseivel sem voltak összhangban. Ennek eredménye képpen sportszakembereket függesztettek fel és hurcoltak meg nagy nyilvánosság előtt. A fegyelmi eljárás minden jogi alapot nélkülöz, aminek a kezdeményezője Jenei Károly megyei Igazgató volt, akinek szakmailag kellene irányítani a heves megyei igazgatóságot és segítenie a társadalmi elnökség mellett működő bizottságokat, így a fegyelmi bizottságot is. Értesülésem szerint a szóban forgó fegyelmi eljárás, amely szakmailag, logikailag hibás, nem koherens, tele van valótlan, az Fsz. szabályokban nem létező, nem található állításokkal, kiküldésre került a megyei labdarúgó szakosztállyal rendelkező egyesületeknek is. Ennek hatására több sportegyesületi vezető is telefonon felkeresve kifejezte tiltakozását, értetlenségét és biztosított támogatásáról.

Többen megjegyezték azt is, ami miatt jelen levelem megírása mellett döntöttem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségre, valamint annak Heves Megyei Igazgatóságára illetve Fegyelmi Bizottságára is rendkívüli rossz fényt vet, hogy egy ilyen méltatlan és gyenge színvonalú határozatot tettek közre, küldtek meg az egyesületek részére.

Nem beszélve arról, hogy személyem, aki a magyar labdarúgás és játékvezetés elkötelezett híve, véleményem szerint a mai nap még nehezen felmérhető erkölcsi és anyagi értelemben is kárt okoztak a Heves megyei Labdarúgásnak, valamint a meghurcolt sportszakembereknek.

Tisztelettel: Tyukodi József