focibiro.hu


Aki örömlánynak megy, az ne sírjon ha felkérik egy keringőre

2016-10-20 18:20:45
Megye: Zala |
Játékvezetők:


Balázsi Mihály a Zala Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke nyilatkozott a zalaifoci.hu szerkesztőségének.

Köszönöm a Zalaifoci.hu stábjának, hogy érdeklődött ,az elmúlt időszak történései kapcsán a játékvezetésről...

 

Minden kupec a maga lovát dicséri, de nem itt a Zalai játékvezetésben. Úgy gondolom amit nyáron a játékvezetők irányában meghatároztunk az a 10. fordulóig nagyon jól működött. Tudni kell, tavaly is hasonló időszakban borultak meg egyes renitens csapat játékosai, akik ha nem a játéktéren tartózkodnak elég normális kategóriát képviselnek. Lehet ebben az időszakban forrtak ki a mustok, és ebből többet turbóztak be mérkőzésre készülve. Sajnos elfelejtik és ebben a csapat körül dolgozók is ludasak, hogy a "mezük" szerint egy közösséget képviselnek és égetnek le. (falut vagy várost, mert nem azt mondják, hogy Gipsz Jakab volt a "bunkó", hanem mondják a helység nevét).

 

Erre nem mentség, hogy a "bíró" csaló. Szerintem és továbbra is tartom, a labdarúgás legbecsületesebb AKTÍV résztvevői a játékvezetők. Nincsenek "HÁLA PÉNZEK" és egyéb nyalánkságok, hiszen szerződésük van és a M.L.SZ. fizeti őket, amiből "ADÓZNAK". Soha nem mondta senki, hogy nem hibáznak, de ki az a "sztár" aki hibátlan a játéktéren ,és ha lennének ilyen "fellökő emberek" akkor a csapatok 10-20 perc alatt feküdnének. Úgy gondolom mindenki VÉGRE, söprögessen a maga szemétdombján és akkor elviselhetőbb lesz az "együttélés".

 

Például jó lenne kiváltani a regisztrációs kártyákat -végre-, mert így legalább lenne hivatalos gazdája a csapatok nagy részének. Talán akkor a megvadult "musztángokat", betudná fogni egy igazi "cowboy". Nem védem a "bírókat" akik még mindig játékvezetők, de ennyire "toppon" még sem fizikálisan sem pedig szellemileg nem voltak nem én mondtam, hanem a regisztrált edzők (akiknél rend és fegyelem van), és játékosaik értékelik. Nem árt tudni, hogy az eddig problémás mérkőzéseken mindig szerencsénkre voltak ellenőrök.

 

Ellenőrök akiket már egyes csapatvezetők is "bekóstoltak", hogy ugyanazt írják amit a játékvezetők. Tájékoztatás képen csak megemlítem, ha két HIVATALOS OKIRAT (lapok megegyeznek), megegyezik a leírásban és szövegben akkor érvénytelen, tehát nem lehet azonos leírás egy azonos mérkőzésről. Két szövegszerkesztésben kell leírni az adott mérkőzést. Erre egy csapatvezető az kérte, hogy Ő és a másik csapatvezető értékelje a játékvezető teljesítményét, mert ők jobban látják mint az ellenőr. Erre megint csak azt tudom mondani saját KUKORI saját KOTKODÁJÁVAL foglalkozzon.

 

Úgy gondolom addig nem múlnak el ezek az incidensek amíg, a juhász nem tudja "igazmondó" juhászként terelni a nyáját és a fekete bárányokat megregulázni.

 

A játékvezetői Bizottság a saját nyájában már megtette és a fekete bárányok már nem a nyáj tagjai. Felhívom a csapatok vezetőit, hogy indul a játékvezetői tanfolyam, nyugodtan jelentkezzenek, és akkor talán belátják, hogy a szabályokból milyen kevés az ismeretük..

 

Nyugodtan küldjenek "focistákat", hogy érezzék milyen "szabályos" embernek lenni ebben a csodálatos sportban. Tapasztalat, ahol játékvezetők vagy volt játékvezetők terelgetik a labdát, fegyelem és a szabályismeret messze az átlag fölött van. Köszönöm a lehetőséget és ahogy szokták volt mondani: Aki örömlánynak megy, az ne sírjon ha felkérik egy keringőre"....

 

Tisztelettel: Balázsi Mihály (ZMLSZ.JB ELNÖK).