focibiro.hu


Hatalom megrészegít?

2016-11-22 18:46:36
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Évek óta azon gondolkodom, hogy miért van, hogy a korábbi kiváló játékvezetők ellenőrként, vezetőként teljesen megváltoznak. Volt szerencsém aktív játékvezetőkkel együtt dolgozni és beszélgetni velük a megyei és országos játékvezetésről. Mindenkinek markáns véleménye volt, hogy mit kellene tenni a játékvezetésben. Legtöbben kritizálták a korábban fennálló rendszert és jó ötleteket, javaslatokat mondtak. Emlékezzünk vissza arra, amikor Vágner László eltávolította a "kártékony" korábbi FIFA kerettagokat az ellenőri keretből és jó pár aktív játékvezetővel befejeztette a játékvezetést. Milyen ellenszél volt akkor.

 

A megmondó Sándorok, Attilák, Jánosok, Zoltánok sorra mondták el, hogy mit hogyan kellene csinálni. Egy emberként álltak ki amellett, hogy rossz a vágneri irány. Terveket készítettek, hogy mit hogyan kellene csinálni. Leírták az utánpótlás, szervezeti, toborzási koncepciót, tervet készítettek az informatikai rendszer modernizálására és az ellenőri jelentések profibb feldolgozására.

 

Az ellenszél és a "hatalom" elfújta a vágneri rezsimet és jött egy érdekes megoldás: A JB élére egy nehezen megítélhető embert ültettek és mellé tették a szakmai vezetést.

 

Érdekes ez, hiszen a JB elnökének lövése sincs a szakmáról. Akkor vajon ki dönt szakmai kérdésekben?

 

Miért van az, hogy akik most az MLSZ JB vagy a megyei elnökségekben dolgoznak nem vállalják fel a korábbi véleményüket? Miért bólogatnak mindenhez?

 

Talán azért, mert függenek a mostani vezetőktől és szükséges a nyugdíj kiegészítéséhez az NB-s ellenőri díj?

 

Hogyan lehet az, hogy a szakmai vezetés egy korábbi élvonalbeli játékvezető szeretne egy megye élére és az igazgató inkább egy noname embert nevez ki? Hol a szakmaiság?

 

Nem az MLSZ JB-nek kellene a megyei bizottságok felett a szakmai és szervezeti kontrollt gyakorolni?

 

Néhány éve még ez volt a koncepció, most akik ebben döntenek azok elfelejtették. Mi van a megyei játékvezetők díjának emelésével?

Évek óta ez sem rendezték, majd nevetséges indokokkal lesöpörték az asztalra. Volt olyan aki azt mondta, hogy szegény Bede Feri tehet róla? Múlt héten már oda jutottunk, hogy szájzárat tettek a véleményük mellett kiállókra. Szegények. Jövő héten oda jutunk, hogy pórázra lesznek kötve néhányan.

 

Mikor lesz már az, hogy a döntéshozók végre a szakmai értékek mellett teszik le a voksukat? Miért változnak meg akkor az emberek, amikor a hatalom közelébe kerülnek? Miért kell benyalni és bólogatni a jó küldésért? Hogy is van ez?

 

A hatalom és a pénz összekovácsolja az ellenségeket is, hiszen egy a cél.... PEDIG nem!

 

Itt a játékvezetés és a jó játékvezetés lenne a cél, hiszen minden azokról szól, akik hétvégén kimennek a zöld gyepre és nem azokról, akik osztják az észt felülről és játszadoznak a játékvezetőinkkel....