Vámos Tibor: 50!

2017-01-16 07:40:06
Megye:
Játékvezetők: Vámos Tibor |


Ma ünnepli 50 születésnapját Vámos Tibor.Sajnos Tibit az MLSZ JB teljesen parkolópályára tette, nem számítanak rá ellenőrként, oktatásban résztvevőként. Szerencsére azonban az MLSZ-ben nem felejtenek. Tibor a Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottság elnöke. Mérkőzésekre pedig szövetségi ellenőrként jár.

Vajon miért nem lehet a Játékvezetői Bizottság munkájában használni a tudását, tapasztalatát?

 

Érdekességek:

A játékvezetői vizsgát 1983. augusztus 24-én Székesfehérváron tette le, ezt követően a Fejér megyei Labdarúgó Szövetség, majd a Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLSZ) által szervezett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. 1993-ban NB III-as, egyben az országos utánpótlás bírói keret tagja. Az Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Testületének (JT) minősítése alapján 1995-től az NB II-es bíró, 1998-tól az NB I-es asszisztensi keret tagja. A nemzeti játékvezetéstől 2012-ben búcsúzott. Az NB II -ben 25 mérkőzést vezetett. Az NB I-ben 280 alkalommal szolgált asszisztensként.

 A Magyar Labdarúgó Szövetség JB terjesztette fel nemzetközi partjelzőnek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 1999-től tartotta nyilván asszisztensi keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül a angolt beszéli. Több nemzetek közötti válogatott, valamint Intertotó-kupa, Európa Liga, UEFA-kupa és UEFA-bajnokok ligája klubmérkőzésen működött partbíróként. Először Bede Ferenc asszisztense, majd 2006-tól Kassai Viktor felkérésére, Erős Gáborral a sikeres hármas tagja.

A 2010-es labdarúgó világbajnokságon a FIFA JB Kassai Viktor segítőjeként szolgálta a labdarúgást. Selejtező mérkőzéseken az UEFA zónában, illetve az AFC/OFC zónadöntőn tevékenykedett. A FIFA JB 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik között ott volt Kassai Viktor és két segítője, Erős Gábor és Vámos Tibor is. Március 2-ától 6-áig a Kanári-szigeteken szemináriumon vettek részt, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kellett megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, így a FIFA JB delegálta az utazó keretbe

A nemzetközi játékvezetéstől 2011-ben a búcsúzott.

 

Jó egészséget!

Reméljük hamarosan a JB vezetésében is találkozunk…