focibiro.hu


Kérdéseket szerettünk volna feltenni

2014-08-05 15:09:15
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Az elmúlt 3 évben megszoktuk, hogy dr. Vági Márton MLSZ főtitkár és néhány kollégája egyetlen egy szakmai levelünkre, kérdésünkre, javaslatunkra és fejlesztési tanácsunkra nem válaszolt. A legtöbb esetben azonban bebizonyosodott, hogy jogos észrevételeket tettünk. Múlt hétfőn ismét kérdést küldtünk az MLSZ Sajtószóvivőjének Puhl Sándor letiltásával és a Bizottság működésével kapcsolatban. ÍME A LEVÉL:

"A profispori.hu és a focibiro.hu szeretne két cikket közölni  az MLSZ Játékvezetői Bizottságával kapcsolatban.

Puhl Sándor televíziós szereplése:

A focibiro.hu oldal három évvel ezelőtt részletes írást közölt arról, hogy miért nem szerencsés Puhl Sándor szerepvállalása. Ezt a felvetést erősítette meg akkor Csányi Sándor Elnök Úr is, amikor kijelentette, hogy felül kell vizsgálni az MLSZ alkalmazottak TV-ben történt szereplését. Tavaly tavasszal az MLSZ Elnöksége határozatot fogadott el arról, hogy Puhl Sándor mégis szerepelhet a TV-ben.

Mi vezetett ahhoz, hogy a mostani bajnokság előtt az MLSZ határozottan fellépet Puhl Sándor TV szereplésével és a játékvezetők kritizálásával kapcsolatban?

Ez csak a 3. félidőre vonatkozik, vagy általánosan minden MLSZ alkalmazottra??

Játékvezetői Bizottsági működés.

Egy évvel ezelőtt vezette be az MLSZ a profi játékvezetést. Az idei évtől a játékvezetők költségének már az 50%-t áthárítják a csapatokra (MLSZ Elnökségi döntés alapján). Ez mekkora összeg?

Sokan kritizálták az alapvonali játékvezetők működését, mondván nálunk jobb bajnokságokban sem alkalmazzák őket. Az MLSZ mennyire elégedett az alapvonali játékvezetők működésével?

Az országos és megyei ellenőri küldés miért titkosítja az MLSZ, miért nem lehet megjeleníteni az MLSZ oldalán?

Az elmúlt 4 évben nem történt fejlesztés az MLSZ Játékvezetői moduljában. Több prezentáció és megyei javaslat is született a fejlesztésről, de az MLSZ informatikai vezetője minden javaslatot lesöpört.

Várható-e fejlesztés a következő időszakban?

Korábban a MLJT számos fejlesztési anyagot készített, amelyeket a játékvezetők többsége támogatott. Az MLJT programját támogatja-e az MLSZ?

A fentiekre várom Öntől a válaszokat, hogy a két játékvezetéssel foglalkozó oldalon közzétehessük azt. Természetesen jóváhagyásra a végleges verziót megküldjük."  

Korábban dr. Borbély Zoltán minden felvetett kérdésre órák alatt válaszolt, jó volt vele dolgozni. Kár, hogy ő sem viszi már előre az MLSZ szekerét.