focibiro.hu


Mit lép Berzi úr?!

2014-04-14 10:16:40
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Vajon mit lép Berzi Sándor az MLSZ alelnöke, elnökségi tagja, nemzetközi igazgatója, az MLSZ JB elnöke (reméljük nem maradt ki egyetlen egy állása sem), a Videoton korábbi ügyvezetője José Gomes nyilatkozatára?

A 3. félidőben részeteket mutattak be a magáról megfeledkező edző nyilatkozatából, amiben megrágalmazta a játékvezetői társadalmat.

Puhl Sándor persze nem akart foglalkozni az üggyel, hiszen kellemetlen lehet neki is, hogy főnöke csapatáról van szó. Az ő erkölcsi és szakmai érzéke is azt mondatja, hogy lépni kellene hivatalból a Videoton ellen, de ő is tudja, hogy széllel szemben nem lehet...

Bezzeg, ha más edzőről és csapatról lenne szó!

Korábban láttuk, hogy a sokak által szidott Vágner László azért kiállít a játékvezetők érdekében és több alkalommal kezdeményezett fegyelmi eljárást edzők ellen, amikor nyilvánosan sértették meg a játékvezetőket.

Lehet tippelni, hogy vajon Berzi Sándor lesz-e annyira merész, hogy eljárást kezdeményez-e vagy megint hallgat és inkább a zsíros falatokért csendben marad? Az index.hu is beszámolt korábban arról, hogy Berzi mit meg nem tett azért, hogy ismét pozícióba kerül:

Mi motiválja még mindig a 65 éves Berzit?

Ehhez vissza kell ugrani 1998-hoz, amikor Kovács Attilától találkozót kért. Bocsák Miklós Szél ellen című könyve szerint a következő beszélgetés zajlott le köztük. [message_box title="Berzi mondta magáról" color="red"]?Most olyan helyzetben vagyok, mint egy rosszlány: független attól, mi zajlik a világban, ennek is odatartanám magam, meg annak is, csak hogy főtitkár lehessek.?[/message_box] (A könyv megjelenése óta ezt az információt soha nem cáfolta az érintett.) Berzi pozíciókórsága arra is visszavezethető, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) csak úgy lehet betölteni funkciókat, ha valaki a hazai szövetségben minimum elnökségi tag, tehát ha valaki odahaza elveszíti posztját, akkor értelemszerűen az UEFA-nak sem kell többé. Éppen ezért amikor Berzi itthon körön kívülre került, foggal-körömmel küzdött, hogy visszakerülhessen, és a következő választást már újra a számára megnyugtató pozícióból várhassa Svájcban. forrás: index.hu