Hajrá Veszprém, hajrá Vendel!

2014-03-28 14:23:00
Megye: Veszprém |
Játékvezetők:


Vasárnap délelőtt játszották a Veszprémi USE ? Balatonfüred U 21 szomszédvári rangadót. A szépszámú közönség többnyire szülőkből, hozzátartozókból és a mindkét csapat sportszerető törzsszurkolóiból verődött össze. Ők a kispadokkal szembeni dombon foglalták el a helyüket és onnan nézték a meccset.

Az első félidőt, egy karosszékben ülve, korábbi edzőjét, Verebes Józsefet majmolva, a veszprémi csapat szakmai igazgatója R. Vendel is onnan nézte. A 2. félidő kezdetén, kényelmes székét hátra hagyva már a veszprémi kispadnál tűnt fel. A veszprémi edzőtől átvéve a karmesteri pálcát, és az ottani partjelző mögött árnyékként mozogva, sokszor a tizenhatos magasságáig is követve őt, irányította csapatát. A bíró ítéleteit, folyamatosan minősítette és hangosan kommentálta. Javára legyen mondva, ha a spori a veszprémi csapat javára ítélt, akkor még dicsérő szóra is tellett tőle.

Amikor a veszprémi 5-ös megkapta második sárgáját, és a kiállítás sorsára jutott, a szakmai Igazgatónál megszűnt az addig sem túl acélos önkontrol, és még a szemben lévő dombon helyet foglalók számára is jól hallhatóan, ordítva, IDIÓTÁNAK nevezte a meccs bíráját. A bíró kiment hozzá és feltételezhetően, mert normális esetben mi más történhetett volna, elküldte őt a kispadtól. Vagy még ezek után sem küldte el? Nem merte? A közelben lévők állították, hogy elküldte, mert ők hallották a bíró szavait. Meglepő a bíró félelme, mert a dombon azt mondták róla, ha nem bíráskodik, akkor egyenruhásként rendért felelős munkát végez az orsz. testületnél. Hát még ő is megijed, és nem bír R. Vendellel?

De akkor mitől ilyen félelmetes R. Vendel? A termete miatt biztos nem! R. Vendel ott maradt a pálya szélén. A játék folytatódhatott, és ő továbbra is együtt mozgott a partbíróval és büntetlenül segített neki. Ezt mindenki látta, de a bíró nem tett ellene semmit. A befejezés előtt, pár perccel 4:3 ?as, veszprémi vezetésnél a füredi csatár a veszprémi 11-es pontnál leszerelte a labda elrúgásával késlekedő veszprémi kapust és a hálóba passzolta a labdát mely góllal a Füred egyenlített. Az esettől 4-5 méterre tartózkodó bíró középre mutatott és először megadta a szerinte is teljesen szabályos gólt. Ezután egy, mindenki, még a Veszprémért szorítók számára is meglepő és hihetetlen dolog történt. R. Vendel a partjelző mögött állva a tizenegyes pont magasságában, miközben a kispadja a félpályánál van, teljes erőből a dombon is hallhatóan ordította, hogy fault volt, mire a partjelző a maradék, csekély kis bátorságát is elvesztve, jelentős fáziskéséssel, felemelte a zászlóját és szabálytalanságot jelzett a tőle kb. 30 méterre történt esettől állva. A bíró, aki sokkal közelebb volt az esethez kb. 4-5 m, konzultált társával annak jelzése okáról , utána érvénytelenítette a teljesen szabályos gólt és veszprémi szabadrúgással folytatódott a játék. Később kiderült, hogy a partjelző szerint a csatár, szerelés közben megrúgta a kapust, és ami a bíró számára 4-5 méterről nem, a partjelző számára kb. 30 méterről látható volt !!! Megnyugtató, hogy R. Vendel is így látta!

Hajrá Veszprém, hajrá Vendel!

A nézőtéren elhangzottakból kiderült, hogy R. Vendel sportszerűtlen viselkedése, főként a bírókkal szemben elég gyakori eset. A bírókat folyamatos presszió alatt tartja, fenyegeti őket. Saját érdemeit, jó összeköttetéseit fitogtatva, az MLSZ-hez való kötődését és beosztását hangsúlyozva ígéri, hogy többet nem fognak vezetni, mert ő ezt elintézi stb. Ő már csak ilyen, szokták védeni. Undorító és visszataszító az is, hogy így neveli a keze alatt lévő gyerekeket, akiknek az ilyen nevelés eredményeként fogalmuk sem lehet a fair play szelleméről és a bírókkal szembeni kölcsönös tiszteletről, mert ezt a minősíthetetlen viselkedést látják a fékezhetetlen vezetőjüktől hétről hétre. A meccsen R. Vendel csapata összesen 8 sárga és 1 piros lapot kapott, míg a Fürediek 2 sárgát. Ha valaki azt gondolja, hogy a történetnek itt vége van, az nagyot téved. A két sárga után kiállított veszprémi játékost a veszprémi fegyelmi bizottság nem tiltotta el, a kapott piros lap után a következő meccsen is nyugodtan játszhat majd. Az indok így szól. A fegyelmi bizottság az eljárást megszünteti, tekintettel arra, hogy fegyelmi vétség nem állapítható meg. Mi lesz a sárga lapokkal? Melyiknél nem volt fegyelmi vétség. Így a jogos lap is érvénytelen marad? Vagy egyik se volt jogos? A következő hiányzik az indoklásból csak. Oda írhatták volna, így érthetőbb lenne a döntés!

Hajrá Veszprém, Hajrá Vendel!

Két hete is, a bíró elküldte R. Vendelt a kispadtól a minősíthetetlen viselkedése miatt. Az a bíró bátrabb volt vele szemben, mint a mostani, mert megmondta neki, ha nem megy el, lefújja a mérkőzést. Kénytelen volt elmenni. Ugye nem meglepő, hogy a veszprémi fegyelmi bizottság az eljárást megszüntette ellene. Nem állapítható meg fegyelmi vétség vele szemben, indokolta. Megint hiányzott az indoklásból,

Hajrá Veszprém, Hajrá Vendel!

R. Vendel az USE mellett, a Veszprém Megyei Szakmai Igazgató is egyben. Foglalkoztatja az MLSZ. Viszi is a jó hírét, büszkék is lehetnek rá! R. Vendel, mint Megyei Szakmai Igazgató úgy nyilatkozik a VMLSZ honlapján, hogy Mezeivel, Garamival, Csankkal, Bothtal, Egervárival, stb. volt jó kapcsolatban, és mindegyikőjüktől tanult és ellesett valamit . Ezt a viselkedést melyiküktől leste el vagy tanulta meg ? EZ szégyen az MLSZ-re, a megyére és a szakmára is.

HAJRÁ VESZPRÉM! HAJRÁ VENDEL! Valakik engedik, és támogatják ezt, és felelősek is érte! De kik ők? Sejtés van, de jó volna biztosat tudni!