focibiro.hu


Albert István: Irány Málta

2014-04-26 16:20:25
Megye:
Játékvezetők: Albert István |


Albert István a máltai U17-es Európa-bajnokságon. Újabb magyar játékvezető kapott rangos megbízatást:

Albert István FIFA-asszisztensnek egyedül kell helyt állnia májusban a máltai korosztályos kontinensviadalon. Május 9-21-ig az Eurosport jóvoltából élő közvetítésekkel követhető nyomon az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság nyolcas döntője.

A házigazda Málta mellett Anglia, Hollandia és Törökország alkotja az A csoportot, míg a B jelű mezőnyt Németország, Svájc, Skócia és Portugália fiataljai alkotják. Magyarország képviseletében Albert István lesz ott a tornán. A 34 éves FIFA-asszisztens már eddig is több jelentős nemzetközi feladatot oldott meg kitűnően. Albert István 1997-ben tette le a játékvezetői vizsgát Gyulán.

A legendás tanár úr, Győri László kezei alatt pallérozódott, mígnem 2002 nyarán lett az országos asszisztensi keret tagja. Három évvel később debütált az NB I-ben, 2007. január elsejétől FIFA-asszisztensként járja a hazai és a külhoni pályákat. A szingapúri ifjúsági olimpia döntőjét Vad István vezette, Ring Györggyel asszisztáltak a fináléban.

Tavaly nyáron a törökországi U20-as világbajnokságon a Kassai Viktor, Erős Gábor, Albert István trió reprezentálta Magyarországot.

Novemberben a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott, az Atletico Madrid-Austria Wien mérkőzésen esett át a tűzkeresztségen. Máltára egyedül utazik, szeretne minél tovább megfelelni a kihívásoknak - írja az mlsz.hu