focibiro.hu


A játékvezetőt okolják

2014-03-20 20:10:23
Megye: Hajdú-Bihar |
Játékvezetők:


Tiszavasvári edzője egyik csatára súlyos sérülése miatt ment neki a játékvezetőknek. Szerinte hiba, hogy rendre elmaradnak a színes kártyák, mert így túl bátran lépnek oda egymásnak a focisták.

Múlt hétvégén, a megye kettő Nyírerdő-csoportjának tavaszi nyitófordulójában - több futballista mellett - súlyos sérülést, boka- és térdszalagszakadást szenvedett Hegyesi Sándor. A tiszavasvári támadó a Nyírtelek elleni összecsapáson dőlt ki hosszú hónapokra - írja a szon.hu.

Az eset kapcsán nem tudott hallgatni Mirgai László a játékvezetők felelősségéről.

- Nem bántó szándékkal, ugyanakkor mindenképpen szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, amíg nem késő, a következőkre. Mint kiderült, a tavaszi nyitányon több súlyos sérülés történt a megyei másodosztályú bajnokságban, így nálunk is. A két belső védő között kilépő Hegyesi Sándort két oldalról eltalálták, egyik a bokáját, másik a térdét, a diagnózis: a bokaszalag részlegesen elszakadt, ráadásul két porcdarab is letört, a térdében elszakadt a keresztszalag, a héten műtétre kényszerül? - vázolta a helyzetet a vezetőedző.

Majd folytatta, de nem a sérülést okozó focistákat bírálta, hanem a Hajdú-Bihar megyei játékvezetőt:

- Brzenszki Mihály még sárga lapot sem adott az esetért! A nyírteleki védők biztosan nem akartak ilyen súlyos sérülést okozni, de a játékvezetőknek azért van a színes kártyájuk, hogy megvédjék a labdarúgókat. Ezek a játékosok dolgoznak, iskolába járnak, a hasonló sérülések nagy kiesést jelentenek számukra anyagilag, a fájdalmakról, a hosszú rehabilitációról nem is beszélve. Hozzáteszem, a szabolcsi játékvezetők többsége nem mérlegel, már az elején megfogja a mérkőzést, erre több példa is volt az ősszel.

Mirgai szerint a szabolcsi sporik rendben vannak, de a megye kettőben dirigáló hajdúságiaknak hozzá kellene idomulni a megyei másodosztály képzetlenebb játékosaihoz. ?Hadházi László mindkét őszi meccsünkön a durva, lábra menő szereléseket rögtön piros lappal büntette, innentől már sportszerű volt a mérkőzés. A hajdúságiak teljesen más felfogásban vezetnek, aminek ez az eredménye. A megyei kettőben több szabálytalanság történik, mint a magasabb osztályokban, hiszen képzetlenebbek, edzetlenebbek a játékosok, emiatt is fontos, hogy a játékvezetők minél szigorúbban bírálják el a lábra történő szabálytalanságokat, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a folytatásban. Ez viszont ő felelősségük, hogy megakadályozzák.

 

forrás: nyirsegfoci.hu